Van Erciş’te 23 Ekimde meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremden sonra sağlık ekiplerine destek vermek için 30 Ekimde Denizli’den bölgeye giden Ulusal Medikal Kurtarma Ekibin (UMKE) de görevli 26 sağlık personeli 12 gün sonra görev yerlerine geri döndü.
Van’da deprem bölgesindeki görevlerini tamamlayarak Denizli’ye dönen 5'i UMKE personeli, 6'sı 112 acil personeli, 4 doktor, 2 paramedik, 4 ATT, 3 ebe, 3 hemşire, 1 sağlık memuru, 2 röntgen teknisyeni, 2 laboratuar teknisyeni, 1 anestezi teknisyeni ve 2 şoför Vali Yardımcısı Abdullah Acar, İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş tarafından müdürlük binası önünde karşılandı. Vali Yardımcısı Acar, deprem bölgesinden gelen ekipten orada yaptıkları çalışmalar ile ilgili olarak bilgi aldı. İl Sağlık Müdürü Taş’ta deprem bölgesine giden ekibin Denizli adına başarı ile görev yaptıklarını söyledi. Denizli UMKE ekiplerinin bu tür doğal afetlere karşı sürekli tatbikat yaptıklarını hatırlatan İl Sağlık Müdürü Taş, “Denizli birinci derece deprem bölgesinde. Bu hassas durumumuzu göz önünde bulundurarak ekiplerimize sürekli tatbikat yaptı-rıyoruz. Kurban Bayramından önce UMKE ekiplerimiz Cankurtaran Mevkii’nde iki gün boyunca çadır da kalıp gece tatbikatı yapmıştı.
Van’daki depremde de görev alan ekiplerimiz Denizli’ye geldi. Denizli’den 10 Kasım itibariyle deprem bölgesine 20 kişiden oluşan ikinci sağlık ekibimizi de gönderdik. Onlarda önümüzdeki hafta bölgedeki çalışmalarını tamamlayıp Denizli’ye geri gelecekler” dedi.