SİİRT (CİHAN)- Siirt Sosyal Hizmetleri İl Müdürlüğü'ne bağlı Saraçoğlu Çocuk Yuvası Siirt Erkek Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Evlerinde koruma altında bulunan çocukların düzenlediği yılsonu etkinliği büyük ilgi gördü. Öğrenciler, çeşitli skeçler, Jodo ve Jimnastik gösterileri ile müzik dinletisi ve şiirler okudu.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan program, Sosyal Hizmetler il müdürlüğü’nün çalışma faaliyetleri hakkında bilgi veren İl Müdürü Hıfzullah Canpolat yaptığı konuşmada, “iş yükümüz ve sosyal sorumluluk alanımız gittikçe artış göstermektedir. Son yıllarda gelir dağılımındaki adaletsizlik, sosyal alanlardaki hızlı değişim ve köyden kente göçün artması ile birlikte sosyal hizmetlerin yükünün çoğaldığını belirten Canpolat, Bizim işimiz gönüllülük işidir. Bu kurumda görev yapanlar yuva ve yurtlarda kalan çocuklara ihtiyaç duydukları sevgiyi vermeye çalışıyoruz, ayrıca her zaman yanımızda olan, bizlere destek veren ilimiz Valisi Sayın Musa Çolak’ a desteklerinden dolayı teşekkür ederim." dedi.
Vali Musa Çolak burada yaptığı açıklamada, "Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı, Saraçoğlu Çocuk Yuvası, Siirt Erkek Yetiştirme Yurdu ve Çocuk evlerinde koruma altında bulunan çocuklarımızın düzenlemiş oldukları yıl sonu etkinliklerinde, çocuklarımızın sevinç ve mutluluklarına ortak olmak amacıyla, buradayım. Siirt’ te göreve başladığım günden buyana, üzerinde önemle durduğum konulardan birde, Sosyal Hizmetler alanında ilimizde yapılan yatırım çalışmalarını yerinde inceleyerek,yakınen takip etmekteyim. Ayrıca zaman zaman çocuklarımızı da eşimle birlikte ziyaret ederek, durumları hakkında bilgi almaktayım. Devletimizin himayesi ve koruması altında bulunan bu çocuklarımızı sık sık ziyaret ederek, her zaman çocuklarımızın yanlarındayız, tüm ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda Valilik olarak tüm imkanlarımızı seferber etmiş bulunmaktayız. Bu Çocuklarımızın başta okul takipleri olmak üzere diğer sorunlarını gidermek için,her türlü tedbir alınmaktadır. Çocuklarımıza burada aile ortamı yaratılmış, çocuklara iyi bakıldığını, çocuklarımızın burada mutlu olduklarını yapmış olduğum ziyaret ve incelemelerde gözlemledim. Her zaman Kendilerini ziyaret ederek, kendilerine bir anne, bir baba sevgisi kadar yakın olmaya çalışacağım. Ayrıca İlimizin sosyal risk haritası çıkarılması yönünde çalışmalarımız devam etmekte, bu çalışmalarımız, evde bakım hizmeti, rehberlik hizmeti, şiddet mağdurlarına yardım gibi hizmetlerin daha hızlı ve etkin yapılmasında esas teşkil edecektir. Ayrıca yapımı devam eden engelsiz yaşam merkezinin inşaat çalışmaları da yüzde 70 civarında tamamlanmış bulunmakta, ayrıca çocuk evlerinin yapım işi için ihaleye çıktık, temenim en kısa sürede bu yatırımların hizmete sunulmasıdır." şeklinde konuştu.
Gösterinin sonunda miniklerin dünyayı ve doğayı korumaya yönelik dövizli gösterisi büyük alkış aldı. Programa Siirt Valisi Musa Çolak, Siirt Üniversitesi rektörü Recep Ziyadanoğulları,baro başkanı Av. Cemal Acar, İl Emniyet Müdürü Recep Güven, Kurum Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

CİHAN