GİRESUN (CİHAN)- Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, pide fiyatlarında indirim kararı uygulanmadığı gerekçesiyle Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (GESOB)’ni yazılı olarak uyardı.
        Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Vali Şahin’in önerisi üzerine GESOB Yönetim Kurulu’nca susamlı pidenin 1,45 lira, sade pidenin 1,35 liradan satılması kararı alındığı hatırlatıldı. Açıklamada, pide fiyatlarının valilikçe uygun görüldüğü ve oda üyesi bazı fırınların bu fiyatlara uymadığı kaydedildi. Denetleme yetkisinin odaya ait olduğu ve cezai müeyyideler hakkında anımsatmaların yapıldığı vurgulandı. Fırınların pide fiyatlarına uymasının sağlanması, uymayan fırıncılar hakkında cezai işlem yapılarak bilgi verilmesi istendi.

MUHTARLARI UYARDI
        Vali Dursun Ali Şahin, merkez muhtarlarıyla bir araya geldiği toplantıda 'Sizler benim köylerdeki temsilcilerimsiniz, köye giren, çıkandan hatta uçan kuştan haberiniz olsun” uyarısında bulundu.
        Muhtarların görevlerini iyi bilmesini isteyen Şahin, “İlde vali, ilçede kaymakam ne ise, köyde muhtar odur. Sizler benim köylerdeki temsilcilerimsiniz, köye giren, çıkandan hatta uçan kuştan haberiniz olsun. Bu konuda köylüleri de uyarın. Şüpheli kişileri anında doğru olarak ihbar edin. Kendi değerinizi bilin, kendinizle barışık olun. Kendisiyle barışık olmayan başarılı olamaz.” dedi.
        Toplam 48 köyden sadece 10’unda köy odası olduğunu öğrenen Vali Şahin, kullanılmayan köy okullarının köy odası, muhtarlık, misafirhane olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

"16 YAŞINDAN KÜÇÜK FINDIK İŞÇİSİ ÇALIŞTIRMAYIN"
        Vali Dursun Ali Şahin, fındık toplamak amacıyla il dışından gelen işçilere modern geçici barınma yerleri yapıldığını, gelen işçilerin buralarda barındırılacağını ifade etti.
        16 yaşından küçük çocukların çalıştırılmaması ve bu durumun köylülere duyurulmasını isteyen Vali Şahin, 10-16 yaş arası işçi çocukların yatılı okulda toplanarak her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağını, çocuklara sosyal, kültürel, sportif imkanlar sunulacağını kaydetti.
        Vali Şahin, çeşitli olumsuzluklara karşı hurdacıların köye girişlerine; belgesi olmayan satıcılara kapı kapı dolaşarak satış yapmalarına izin verilmemesini ve belgesi olanların da sözleşmelerinin iyi tetkik edilmesini istedi. CİHAN