Vali Abdülkadir Demir, Her yıl Ramazan Ayı’nda şehit yakınlarımız ve gazilerimizle bir araya gelmek suretiyle düzenlenen etkinlikte şehit yakınları ve gazi ailelerine iftar yemeği verdi.
Polisevinde düzenlenen iftar yemeğine, Vali Abdülkadir Demir, Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Nurcan Dalbudak ve Bilal Uçar, Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Fuat Güney, Denizli Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şube Başkanı Mehmet Emin Öztürk, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Hamdi Helvacılar, şehit aileleri, gazi ve gazi aileleri ve Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, katıldı.
Vali Abdülkadir Demir, yemekte yaptığı konuşmasında “Bugün şehitlerimiz, şehit yakınlarımız ve gazilerimiz ile gurur duyuyor, bu vesileyle sizlerle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum. Bizim inancımız, bizim kültürümüz bu topraklar için canını verene en büyük paye olan şehitlik payesini bahşetmiştir. Sizler,  en değerli varlığınız olan evladlarınızın canlarını bu topraklar için veren  ailelerin buradaki temsilcilerisiniz.  Sizler Şehit ailesi olma şerefine ulaşmış milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahipsiniz. Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu ve geleceğinin de güçlü olacağını, güçlü olmanın yolunun da mücadeleden geçtiğini ifade eden Vali Demir, Güçlü olmanın yolu birbirimizle dayanışma içinde olmak. Birbirimizle el ele, yürek yüreğe vererek daha fazla üretmek. Ve her yıl yeni bir adım atarak ekonomik olarak daha güçlü bir ülke olmak zorundayız” dedi.

     Denizli'nin en fazla şehit veren İllerden birisi olduğunu ifade eden Vali Demir, şehit ve gazi ailelerinin acılarının telafisinin zor olduğunu, ancak hayatın da devam ettiği gerçeğinin unutulmaması gerektiğini ifade etti. Şehit aileleri için kanunda yapılan yeni değişikliklere de değinen Vali Abdülkadir Demir, 12 Temmuz 2012’de yürürlüğe giren 6353 sayılı Kanun ile; 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ve 2330 sayılı Nakdi Tazminat Kanunu ile şehit ailelerimizi ilgilendiren diğer kanun maddelerinde değişiklikler yapılmış; 1- Yaş sınırı aranmaksızın şehit anne, baba ve çocuklarına vazife malul aylığı bağlanmasında muhtaçlık veya gelir şartı aranmaması, 2- Şehit yakınının kamuda işe yerleştirme kontenjanının %1’den %2’ye yükseltilerek, terörle mücadele kapsamında şehit olanların eşi ve çocuğuna 1, anne baba ve kardeşine 1 olmak üzere iş hakkı 2’ye çıkarılarak mağduriyetleri azaltmak adına iyileştirmeler yapılmıştır ve yapılmaya devam edeceğini söyledi.

            Vali Demir ve diğer protokol üyeleri gece boyunca şehit yakınları ve gazilerle yakından ilgilendiler.