Merkeze alınmak için dilekçe veren ve son çıkan kararname ile merkeze alınan Denizli Valisi Abdülkadir Demir, dualarla uğurlandı.
Denizli’de 3 yıl görev yaptıktan sonra merkeze alınmak için dilekçe veren Denizli Valisi Abdülkadir Demir, son çıkan kararname ile merkeze alınmıştı. Denizli’de yaptığı işlerle adından söz ettiren Vali Demir için son 1 haftadır veda yemekleri düzenlenmişti. Vali Abdülkadir Demir, son olarak sabah saatlerinde Valilik Konağı’na gelenlerle vedalaştı. Vedalaşmaya Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, vali yardımcıları, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Varol, sivil toplum örgütü başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Valilik Konağı’nın arka kısmında yer alan bahçede bir süre oturan Vali Demir ve uğurlamaya gelenler daha sonra konağın önüne geçerek vedalaşmaya başladı. Vedalaşma sırasında duygusal anlar da yaşandı. Vali Demir ve eşi Nurtaç Demir kendilerini uğurlamaya gelenlerle tek tek vedalaşırken, Nurtaç Demir’in gözlerinin dolduğu görüldü.
Kendilerini uğurlamaya gelenlerle vedalaşan Vali Demir ve ailesi için emekli bir imam dua okudu. Vali Demir ve ailesi daha sonra özel arabalarıyla İstanbul’a doğru yola çıktı.