ANKARA (CİHAN)- Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (2011-ÜDS) Sonbahar Dönemi’ne başvurular, 15 Ağustos’ta başlıyor.
ÖSYM’den yapılan yazılı açıklamada, Doçentlik Sınav Yönetmeliği uyarınca, doçent adaylarının Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı’na girmeleri gerektiği belirtildi.
ÜDS’nin, Alman, Fransız ve İngiliz dillerinde fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler olmak üzere üç ayrı alanda, yılda iki kez mart ve ekim aylarında; Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Mersin, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van illeri ile Lefkoşa ve Bişkek’te (Kırgızistan) yapıldığı kaydedildi.
Açıklamaya göre, Sonbahar dönemi 2011-ÜDS, 9 Ekim 2011’de yapılacak. Başvurular 15–24 Ağustos 2011 tarihleri arasında alınacak. Sınava katılmak isteyen adaylar, 2011-ÜDS Sonbahar Dönemi Kılavuzu ile Aday Bilgi Formu'na başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilecek. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak. ÜDS’de 100 üzerinden 65 veya daha fazla puan alan doçent adayları başarılı olacaklardır. Yabancı dil koşulunu karşılamak için, doktora adayları ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adayların da ÜDS’ye girmeleri ve 100 üzerinden 55 veya daha fazla puan almaları gerekiyor.
Başvuruların nasıl yapılacağına, sınavın uygulanmasına ve sınav sonuçlarının kullanımına ilişkin ayrıntılı bilgi 2011-ÜDS Sonbahar Dönemi Kılavuzu'ndan edinilebilecek.
CİHAN