Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bu yıl ilkini düzenlediği Temiz Türkiyem Yarışması'nda Denizli Belediyesi, “En Temiz Kent” kategorisinde birincilik ödülüne lâyık görüldü. İstanbul Four Seasons Hotel'de düzenlenen ve Denizli Valisi Abdülkadir Demir’in de katıldığı törende Belediye Başkanı Osman Zolan, ödülünü Bakanlık Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun'un elinden aldı. Yarışmada nüfusu 50 bin ile 750 bin arasındaki belediyelerde Denizli birinci, Bolu ikinci ve Kütahya üçüncü oldu.

Törende konuşan Başkan Zolan, “Denizlimiz'de çok büyük projeler gerçekleştirdik. Daha önce de çok sayıda ödül olduk. Sonuçta bu ödüller bir sonuç. Amacımız, ödül almaktan ziyade insanımızın huzurlu ve sağlıklı bir ortamda yaşamasını sağlamak.” dedi. Yaptıkları çalışmaların bakanlık tarafından takip edilip ödüle lâyık bulunmasının kendileri için gurur kaynağı olduğunu belirten Zolan, “Bizim için onurlu ve mutluluk verici bir durumdur. Tüm Türkiye ve dünya, Denizlimiz kadar temiz olmalıdır. Denizli Belediyesi, atık su arıtmasıyla birçok ile örnektir. Arıtılan suda balık yaşıyor, 1. sınıf tarımsal sulama suyu olarak kullanılıyor. 2004’te kanalizasyon suyu tarlalarda bahçelerde kullanılır, ürünleri de bizim soframıza gelirdi ama şimdi oralardan nerelere geldik. Belediye bugün çöpten elektrik üretiyor. Önceden çöp dağlarında patlama olurdu. Şimdi biz o gazdan, 3 bin konutun ihtiyacını karşılayacak elektrik üretiyoruz. Burada iş ortaklarımız da var. Çöpleri evimizde ayrıştırılmış şekilde topluyoruz. Çevreye yönelik 28 kriterin değerlendirilmesi sonucunda birinci olduk.” diye konuştu. Denizli Belediyesi olarak geleceğe yatırım yaptıklarını vurgulayan Zolan, “Bu gayretin görülmesi, farkedilmesi ve Denizlimiz'in en temiz kent seçilmesi bizi mutlu etti ve yeni çalışmalar için de heyecanlandırdı. Sonuçta şehrimiz, ülkemiz ve dünyamız bize bir emanet, çünkü her türlü kriz aşılabilir ama çevrede yaşanan kriz, artık son krizdir. Bu başarı, aynı zamanda kent insanının başarısı. Sürdürdüğümüz çevresel çalışmalara destek olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Demir de Denizli Belediyesi’ni elde ettiği başarıdan dolayı kutladı. Demir, “Kentteki tüm kurumların, her konuda olduğu gibi özellikle çevre konusunda uyum içinde çalışıyor olması bizi mutlu ediyor. Bu başarı elbette ki tesadüf değil. Belediyemiz, kent merkezinde çok önemli işlere imza attı. Başkan Zolan’ı kutluyorum. Denizli merkezdeki çevre konusunda böyle güzel çalışmaları, ilçelere ve genele yaymak için çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bu arada yarışmanın "Büyükşehir Belediyeleri" kategorisinde İstanbul, Bursa ve Sakarya birinciliği paylaştı. Nüfusu 10 bin ile 50 bin arasındaki belediyelerde ise Didim birinci, Eğirdir ikinci ve Çiftlikköy üçüncü oldu. Denizli Belediyesi, daha önce de “En Çevreci Belediye” ve“En Sağlıklı Şehir” ödülleri almıştı.