Türk sinemasının 'Sultan'ı Türkan Şoray, barış sürecine destek verdi. Türkan Şoray, 'Sinemam ve Ben' isimli kitabının imza gününde Denizlilerle bir araya geldi. Teras Park Alışveriş Merkezi’nde okuyucu ve seyircileriyle buluşan Şoray’a kitabını imzalatmak ve fotoğraf çektirmek isteyen yüzlerce kişi sıraya girdi. Türkan Şoray'ın, kendisine gösterilen ilgiden dolay zaman zaman duygulandığı görüldü.

    Şoray, kitaplarını imzalamadan önce düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. ‘Barış süreci’ hakkında ne düşündüğü şeklindeki bir soruyu Şoray, “Sağduyu, sabır, hoşgörü ile bunu başarabileceğimize inanıyorum. Artık duyguların tahammülü kalmadı barış olsun istiyoruz. Ülkemizde herkes kardeşçe yaşasın birbirimizi kucaklasın istiyoruz. Ben bunun olacağına inanıyorum. Ülkemizde bundan sonra kardeş kardeş çok mutlu bir Türkiye olacak. Ülkemiz insanları böyle mutlu yaşamaya layık insanlar.” diye cevapladı. Türk sinemasının 'Sultan'ı olduğu şeklindeki bir soru üzerine Şoray, 'Sultan' tanımlamasını üstüne almak istemediğini belirterek, “Bu seyircimin yıllardır vefakâr sevgi göstergesinin bir karşılığıdır diye düşünüyorum.“ diye konuştu.

    "YENİ OYUNCULAR DAHA EĞİTİMLİ HEPSİNİ BEĞENİYORUM"

    Eski sanatçıların yenilerini beğenmediği ‘jön yok, kaliteli oyuncu yok’ şeklindeki eleştirileri hakkında değerlendirmelere katılmadığını vurgulayan Türkan Şoray, “Yıllar önce ülkemizde sadece sinema vardı. Televizyon yoktu. Onun için bizler o dönemde şanslıydık. Toplu halde sinemalara gitmek o karanlık salonda film izlemek farklı bir büyüdür. Biz o yıllarda seyircinin bellediğinde yer ettik. Şimdi son dönemde sinema yerini dizilere bıraktı. O dizi bitiyor, diğeri başlıyor. Önceki dizinin etkisinden hemen unutup yenisine konsantre olunuyor. Sinema gibi kalıcı olmuyor. Ben bugün bu dizilerde oynayan maalesef sinemalarda oynama şansını pek elde edemeyen yeni jönler ve kadın oyuncuların hepsini çok beğeniyorum. Hepsi olağanüstü güzeller, nesil giderek güzelleşiyor. Erkekler son derece yakışıklı. Hepsi ellerinden geleni yapıyor.” şeklinde konuştu.

    Dizi çalışmalarının çok büyük emeklerle yapıldığını ancak bazen beğenilmeyerek kaldırıldığını anlatan Şoray yeni oyuncaları da övdü. Şoray, “Bunlar inanılmaz bir emek müthiş bir aşkla çalışıyorlar. Onun için ben jön de var diyorum. Onlara o imkânlar sağlanması lazım. Onların artıları var, eğitimliler bizim yıllar önce film çektiğimiz dönemde eğitimsizdik biz. Hem yakışıklılar hem güzeller hem yetenekliler. İşlerini seviyorlar. Üstelik eğitimliler bence hepsi süper bunların.” ifadelerini kullandı.

    Şoray, kitabı dolayısıyla yıllarca filmlerini izleyen seyircileriyle buluşma imkanı bulduğunu, her gününün imza günü olmasını istediğini sözlerine ekledi.