HATAY (CİHAN)- AK Parti Hatay Milletvekili H. Bayram Türkoğlu, Amanos Dağlarından açılacak Hassa – Dörtyol kara yolu için çalışma yapıldığını söyledi.
Hassa ilçesinden bir grup köy muhtarının ziyaret ettiği Türkoğlu, "Hassa ile Dörtyol arasını kısaltacak proje de benim çılgın projem." dedi.
Hassa Aşağı Karafakılı Muhtarı Bestami Bereket,Yukarı Karafakılı Muhtarı Ahmet Ay ve Dedemli Muhtarı Mesut Çamcı, Milletvekili H. Bayram Türkoğlu’nu çalışma ofisinde ziyaret ederek, Hassa’ya özgü çam bardağı hediye etti.
Köy muhtarlarını çalışma ofisinde kabul eden Milletvekili Türkoğlu, “Hassa –Dörtyol arası kuş bakışı 22 kilometre. Açılacak tüneller ve yapılacak viyadüklerle aradaki 120 kilometrelik mesafe en fazla 30 kilometreye düşüyor. Açılması düşünülen yol gerçekleştiğinde; güvenlik noktaları oluşturulacak, Dörtyol’un yaş sebze ihtiyacı, Hassa’dan karşılanacak ve sanayileşen Dörtyol için, Hassa ’da depo ve antrepolar kurulacak, Kilis ve Gaziantep illerine transit geçiş sağlanacak ve yayla turizmi gelişecek." dedi.”
Bayram Türkoğlu, bu projeyle önümüzdeki dönemin Amanoslarda terörün sona erdiği, yayla turizminin geliştiği ve dağ sporlarının yapıldığı yıllar olacağını sözlerine ekledi. CİHAN