Honaz'da iki katlı bir evde altlı- üstlü oturan Şenay Güzel ile oğlu 38 yaşındaki Hasan Güzel arasında geçen 13 Mayıs günü kavga çıktı. Anne Güzel, evin içinde giydiği naylon terliği ayağından çıkartarak kapıda kendisine hakaret ettiğini ileri sürdüğü oğlu Hasan Güzel'e fırlattı. Annenin attığı terlik Hasan Güzel'e isabet etmedi. Ancak Hasan Güzel, Honaz Polis Merkezi'ne giderek annesinden şikayetçi oldu.

Polis, şikayet üzerine anne Şenay Güzel'in ifadesine başvurdu. Olayı soruşturan savcı,  Şenay Güzel'in attığı terliği 'silah' sayıp, hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 86'ncı maddesi uyarınca 'kasten basit yaralamaya teşebbüs' suçundan Denizli 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

Savcı iddianamede, olay tarihinde taraflar arasında ailevi bir konuda çıkan tartışmada anne Güzel'in oğluna terlik fırlattığını, isabet ettiremediğini, eylemin teşebbüs aşamasında kaldığını, alınan savunmasında suçlamayı samimi olarak ikrar ettiğini belirtti. Eyleminin tanık beyanı ile de doğrulandığını, şüphelinin isnat edilen suçu işlediğinin anlaşıldığını vurgulayan savcı, yargılanması yapılarak şüphelinin cezalandırılmasını istedi.

Denizli 6'ıncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde Şenay Güzel, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya sanık Güzel'in yanı sıra avukatı Hasan Ozan Orpak ile Güzel'in şikayetçi olan oğlu Halil Güzel de katıldı. Mahkemeye heyeti ilk olarak kimlik tespiti yaptıktan sonra anne Güzel'in ifadesini aldı.

Şenay Güzel, ifadesinde suç aleti olan terliği de mahkemeye heyetine göstererek, "İşte attığım terlik bu. Bunun suç olduğunu bilseydim atmazdım. Oğlum eşiyle birlikte benim eve kavga etmeye geldi. Üzerime gelince ayağımdaki terliği fırlattım. 38 yıllık evladım. Onun tırnağına zarar gelsin istemem. Canımdan can o benim" diyerek gözyaşlarını tutamadı, ağladı.

Duygusal anların yaşandığı duruşmada daha sonra Halil Güzel'in ifadesine başvuruldu. Halil Güzel ifadesinde, şikayetinden vazgeçtiğini söyledi. Güzel ifadesinde olayın basına yansımasıyla birlikte tehditler aldığını da belirtip, dosyaya gizlilik kararı alınmasını istedi. Bunun üzerine anne Güzel'in avukatı Hasan Ozan Orpak söz alıp, basit bir dava için gizlilik kararı alınmaması gerektiğini belirtti. Orpak, suç aleti terliğin silah sayılamayacağını bu nedenle müvekkilinin beraatını da istedi. Gizlilik talebini reddeden mahkeme, anne Şenay Güzel'in davadan beraatına karar verdi. 

Adliyeden gülümseyerek çıkan anne Şenay Güzel, kararı mutlulukla karşıladığını belirterek, "Mahkemede attığım terliği gösterdim, beraat ettim" dedi. Duruşma çıkışında Halil Güzel'in annesiyle yan yana gelmemeye özen göstermesi dikkat çekti. 

Şenay Güzel'in avukatı Hasan Ozan Orpak da duruşma çıkışında yaptığı açıklamada, beraat karanının kendileri açışından sevindirici olduğunu belirtti, şikayetçi Halil Güzel'in temyize başvurup, başvurmayacağını bekleyeceklerini söyledi.