İSTANBUL (CİHAN)- Eski Milli Futbolcu Tanju Çolak, futbolda şike soruşturması kapsamında tutuklanan Beşiktaş eski Teknik Direktörü Tayfur Havutçu ile masör Mehmet Yenice’yi ziyaret etti. Metris Cezaevi’nde yaklaşık bir saat kalan Çolak, Tayfur Havutçu ile görüşmeleri sırasında duygusal anlar yaşadıklarını belirtti.
    Futbolda şike soruşturması kapsamında tutuklanan Tayfur Havutçu ve Mehmet Yenice’yi daha önce ziyaret etmek isteyen Tanju Çolak, savcıdan izin alamadığı için ziyareti ertelemişti. Bugün sabah saatlerinde Bakırköy Adliyesi’ne giderek savcıdan izin alan Tanju Çolak, Metris Cezaevi’ne geldi. İzin belgesini göstererek içeri giren Çolak, yetişmesinde büyük katkıları olduğunu belirttiği eski masörü Mehmet Yenice ve Beşiktaş Eski Teknik direktörü Tayfur Havutçu’yu ziyaret etti.
    Yaklaşık bir saat içerde kalan Çolak dışarıda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çolak, “Mehmet Yenice ve Tayfur Havutçu için savcıdan izin istedim. Savcı da sağ olsun izin verdi ve ziyaretimi gerçekleştirdim. Tayfur benim Fenerbahçe’den oda arkadaşım. Biraz hüzünlü olduk. Biraz ağlamaklı olduk. Buranın psikolojisini yatan anlar. Ben de zamanında yattığım için bilirim. Tatsız bir durum. İnşallah en kısa zamanda çıkarlar aramıza dönerler. Aziz Yıldırım’ı da sordum sağlık durumunun iyi olduğunu söylediler. Tek başına kalıyormuş. Eşi sabah saatlerinde kendisini ziyaret etmiş. İçerdeki herkese Tayfur ve Mehmet Ağabey ile selam gönderdim.” diye konuştu.
    Bu arada ziyaret öncesinde aracı ile cezaevi otoparkına girmek isteyen Tanju Çolak ile görevli askerler arasında kısa süreli bir tatsızlık yaşandı. Çolak aracını yol üzerinde bırakmak zorunda kaldı. CİHAN