CHP Milletvekili Melike Basmacı, okulların açılmasına az bir süre kala servislere getirilen kamera, GPS gibi şartların, Büyükşehir Belediyesince tek firmaya gitme ve  peşin ödeme yapmaya zorlanmasının servis şoförlerini zor durumda bıraktığını söyledi.

Şehir merkezinde çalışan tüm servislere, şartlarını yerine getirmeleri için önce 14 Ekim’e kadar,  daha sonra da tarih 2 hafta öne çekilerek bir 30 Eylül 2016 olarak belirlendiğini kaydeden Basmacı, “Buraya kadar her şey normal ancak, Büyükşehir tüm servislere bu işlemleri tek bir şirkete yaptırma şartı getirmesi yanlış.”dedi.

Büyükşehir Belediyesinin ismini verdiği şirkete kamerasını ve GPS’ni taktırmayan servislere dünden itibaren güzergah geçiş izni vermediğini de ifade eden CHP Milletvekili Melike Basmacı; “Servis şoförleri ismi verilen firmaya her araç için 2 bin 400 lira yatırmak zorunda. Bedel bu. 2 Eylül Cuma günü mesai bitimine kadar bu parayı ödemeyen şoförlere güzergah geçiş izni verilmemeye başlanmış.

Şoför arkadaşlarımız Milletvekili olarak konuyu bize aktardılar. Servisçiler, kendilerine tek firma ismi verilmesine karşılar. “Büyükşehir Belediyesinin belirlediği firmadan başka yerde biz bu işlemleri daha ucuza yaptırabiliyoruz.” diyorlar.

50-60 servis şoförü parayı denkleştiremediği için trafiğe çıkamaz hale gelmiş. Büyükşehir Belediyesi neden şoförleri tek firmaya yönlendirmektedir.
14 Ekim olarak açıklanan son tarih neden keyfi olarak 30 Eylül’e çekilmiştir.

Büyükşehir, servislerden neyin intikamını almaya çalışıyor. Belediye’nin birimi olan UKOM’un da şoförleri sürekli uyararak, ismi verilen firmaya gidilmemesi halinde  araçlara güzargah geçiş izni verilmeyeceğini hatırlatıyormuş.” diye konuştu.

Servislere kamera ve GPS ödemeleri için taksit yapılmasını da isteyen CHP Denizli Milletvekili Yazmalı Efe Melike Basmacı; “Servis araçları yaklaşık 3 aydır çalışmıyor. Bir çok şoförün çalışmadığı için bu bedeli ödeyecek gücü yok. Sosyal Belediyecilik anlayışı gereği Belediyenin paranın tek seferde ödenmesine zorlamak yerine taksitlendirme yaptırabilir. Tek firmayla  çalışmanın mutlaka bazı avantajları vardır.” dedi.