Denizli’de Büyük Menderes Nehri’nin taşması sonucu, nehir kenarında bulunan ağıllar büyük zarar gördü, 20 kuzu sel sularına kapılarak kayboldu. Dün gece başlayan fırtına ve yoğun yağmur yağışı gece boyunca etkisini sürdürdü. Fırtına sebebiyle şehir merkezindeki bazı ağaçlar ve sinyalizasyon direkleri devrilirken, yaklaşık 50 evde su baskını meydana geldiği öğrenildi. Belediye ekipleri gelen ihbarlara yetişmeye çalışırken, polis de yollarda araçların mahsur kalmaması için gerekli tedbirleri aldı, yağış nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası da meydana geldi.

Menderes taştı

Yağmur yağışından en fazla etkilenen yerlerden biri de Sarayköy İlçesi ve çevresi oldu. Sarayköy İlçesine bağlı Sığma Beldesi yakınlarından geçen Büyük Menderes Nehri, aşırı yağmur yağışından dolayı taştı. Nehrin altından geçtiği köprülerdeki tıkanıklık sebebiyle meydana gelen su baskınlarında, nehir kenarındaki çadırlarda bulunan koyun ağılları sular altında kaldı. Sel suları 20 kuzuyu önüne katıp götürürken, hayvan sahipleri diğer koyun ve kuzuları kurtarabilmek için yoğun çaba sarfetti. Koyunları ve yeni doğan kuzuları sulardan geçiren üreticiler, büyük mağduriyet yaşadıklarını belirtti. 20 kuzusunu sel sularına kaptıran çoban Süleyman Kulaç, “Bir anda nehrin taşmasıyla ağıllarımız su altında kaldı. Koyun kuzu 800 baş hayvanım vardı, kurtarabildiğimiz hayvanları diğer çobanlar ve vatandaşların yardımı ile kurtardık ancak 20 kuzumuz sel sularına kapılıp kayboldu” dedi. Denizli Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Öner, büyük bir afet yaşandığını belirterek, “Çok üzgünüz. Birlik olarak olayı haber aldıktan sonra gerekli müdahaleyi yaptık. 20’ye yakın kuzu sulara kapılıp gitti. Jandarma, belediye ve kaymakamlık gerekli yardımlarda bulundu. Allah’tan gelen bir felaket. Büyük Menderes Nehri taştı. Üyelerimiz mağdur oldu. Bu mağduriyetin giderilmesi için yardımcı olacağız” diye konuştu. Taşkın meydana gelen yerlerde jandarma ekipleri gerekli güvenlik önlemlerini aldıktan sonra, kepçelerle tıkanan köprülerin açılması için yoğun bir çaba sarf edildi. İş makileri tarafından sel sularının getirdiği ağaç dalları temizlenirken, vatandaşlar çıkartılan atıkların içinden yakacak odun çıkarttı.

Sel suları Tavas ve Kale ilçelerinde de zarar verdi

Tavas ilçesine bağlı Altınova köyü de sel suları yüzünden zarar gördü. Sel sularının taşırdığı derelerdeki sular köy sokaklarını ve evlerin bordum katlarını doldurdu. Altınova köyü Muhtarı İrfan Abımak, “Şimdiye kadar gördüğümüz en büyük felaketi yaşıyoruz. Daha önce böyle afet görmedik. Yetkililere sesleniyoruz. Yağışın bitmesini ve suların çekilmesini bekliyoruz. 350 hanelik köyümüz yarısı sular altında. Köy mezarlığımız tamamen sular içinde. Ölen olsa, cenazemizi bile gömemeyeceğiz. Köyümüzdeki 900 büyükbaş hayvan bulunmakta olup, büyükbaş hayvanların bulunduğu ahırlarımızın büyük kısmı sular altında. Şimdilik hayvanların herhangi bir kaybımız yok. Bundan sonra ne olur bilemem. Köy meydanlığındaki 60 tonluk kantar ile Köyümüzdeki 8 bin-9 bin dekar arazi sular altında. Altınova-Karahisar karayolu ulaşıma kapanmış durumda. Kale’den gelen derenin yağışlar yüzünden taşması yüzünden köyümüz sular altına girmiştir.” Dedi. Köyde 500 ton civarında yem ve slajın sel suları altında kaldığı öğrenildi. Köy meydanında bulunan depolardaki 500 torba gübrede sel suları altında kaldı. Kale ilçesi ve bağlı köylerinde de sel suları yüzünden maddi zarar meydana geldiği öğrenildi.