Denizli’nin turizm, sanayi ve doğal zenginliklerini ulusal ve uluslararası alanda tanıtımı amacıyla düzenlenen organizasyon kapsamında Rusya'dan gelen medya mensupları Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret etti. Ziyarete, Denizli Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Kültür Turizm Denizli İl Müdürü Mehmet Korkmaz, Rus medya mensupları Marina Ikhludova, Nataliar Idumko, Ivan Ivasin, Yunona Ikozhinov ve Anna Ikovallva ile davetliler katıldı. Başkan Zolan, burada yaptığı açıklamada, ziyaretten mutluluk duyduğunu belirterek, Denizli'nin bir çok güzelliği barındıran bir şehir olduğunu söyledi. Sanayi alanında Denizli'nin her sektörde etkili bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Zolan, "Denizli özellikle tekstilin başkenti ve sanayide her alanda ihracat yapan bir şehir. Bunun yanında başka üretim alanlarımız da söz konusu. Tarım anlamında Türkiye'nin kekiği Denizli'de yetişir. Nar, kiraz, elma, üzümde de önemli bir üretim merkeziyiz" dedi. 

Denizli'nin turizm zenginliğini anlattı
Denizli'nin en önemli sektörünün turizm olduğuna işaret eden Başkan Zolan, "Pamukkalemiz başlı başına bir lokomotif. Ama bunun yanı sıra derin bir kültür tarihimiz var. Antik kentlerimiz, doğal güzelliklerimiz, yaylalarımız, el sanatlarımız var. Turizm çeşitliliği anlamında Denizlimizin olanakları başka şehirlerle kıyaslanmayacak kadar ve belki bir ülkede dahi olmayan imkanlara sahip zengin bir şehir" diye konuştu. Denizli'nin özellikle termal anlamda değerleri ve yer altı zenginlikleri olduğunu ifade eden Başkan Zolan, "Denizli 12 ay boyunca turizme hizmet eden bir şehir. Termal anlamda sağlık turizmine yoğunlaşan yatırım söz konusu. 2000 yıl önce Pamukkale'ye insanlar tedavi olmak için geliyormuş. Artık bugün tarih tekerrür etsin istiyoruz. Bu amaçla sağlık alanında yapılan yatırımlar artıyor" dedi. 


Cam horoz heykeline yoğun ilgi
Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin hizmete sunduğu Bozdağ Kayak Merkezi'ni anlatan Başkan Zolan, "Kayak merkezi alternatifimiz de söz konusu. Kısa süre önce de teleferik ve yayla hizmeti sunduk. Alternatif turizm kaynaklarımızı artırıp yaylalarımızla buluşmak anlamında teleferik ve yayla turizmine yeni bir başlangıç yaptık" dedi. Bağbaşı Yaylası'na yazın serinlemeye, kışın ise kar görmeye gidileceğini ifade eden Başkan Zolan, yaylada hizmete sunulan bungalov evler, çadır alanları gibi alternatif turizm olanaklarını anlatarak, Denizli'ye gelen turistlerin bir çok seçeneği olduğunu kaydetti. Konuşmaların ardından Başkan Zolan ve beraberindekiler cam horoz heykeli önünde hatıra fotoğraf çektirdi. Rus konuklar 7 bin parçadan oluşan Türkiye'nin en büyük cam horoz heykeline yoğun ilgi gösterdi. Rus konuklara ayrıca Denizli'yi tanıtıcı materyaller ile kente özgü çeşm-i bülbül hediye edildi.


Teleferik ve Bağbaşı Yaylası incelemesi
Ziyaretin ardından heyet Büyükşehir Belediyesi'nin geçen ay hizmete sunduğu teleferik ve Bağbaşı Yaylası'nı ziyaret ederek incelemede bulundu. Teleferik ile Denizli'nin eşsiz manzarasını izleme imkanı yakalayan konuklar özellikle Bağbaşı Yaylası'nın doğal güzelliği ve hizmete sunulan tesislere hayran kaldı. Rus medya mensuplarına yöreye özgü tatlar da ikram edildi. Başkan Zolan, burada yaptığı değerlendirmede, Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak Rusya'dan gelen medya mensuplarını ağırladıklarını söyledi. Denizli'nin dünyada daha fazla tanınırlığını artırmak için böylesi bir organizasyonda yer aldıklarını ifade eden Başkan Zolan, "Konuklarımızın teleferik ve Bağbaşı Yaylası'nı görmelerini ve buranın güzelliklerinin tatmalarını istedik" dedi. 


Denizli ismi tüm dünyada bilinir olacak
Denizli'nin değerlerinin tüm dünyada bilinmesini istediklerini kaydeden Başkan Zolan, "Denizlimizin turizmden daha da fazla pay alması için tüm değerlerimizi tanıtacağız. Denizli ismi tüm dünyada bilinir olacak. Bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Başkan Zolan, uluslararası turizm fuarlarında diğer ülkelerden de basın mensuplarını Denizli'ye davet edileceğini ve kentin tüm güzelliklerini sergilemeyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi. Rus medya mensupları ise kendilerini ağırlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a teşekkür ederek, teleferik ve Bağbaşı Yaylası'na hayran kaldıklarını belirtti.