RİZE (CİHAN)- Rize Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Erol Çevrim, 'Emekliyiz Gönüllüyüz' projesi ile çocuk ve gençlerin gelişimine ve toplumsal uyum süreçlerine olumlu katkılar verileceğini söyledi.
        Çevrim, il müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, 'Emekliyiz Gönüllüyüz' projesinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül himayesinde gerçekleştirilen bir sosyal sorumluluk projesini olduğunu belirtti. Projenin Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) ve Milli Eğitim Bakanlığı'nca hazırlandığını ifade eden Çevrim, ''Projenin ilk uygulaması pilot olarak seçilen Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Konya, Sakarya ve Samsun illerinde 1 Eylül 2009 tarihinde başlamıştı. Projeye 2011-2012 eğitim öğretim yılında aralarında Rize'nin de bulunduğu 10 il daha eklendi.'' dedi.
        Çevrim, 'Her fidan bir umut' anlayışından yola çıkarak harekete geçen projenin emekli öğretmenlerin SHÇEK'e bağlı çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarında, SHÇEK'in belirleyeceği ihtiyaçlar doğrultusunda kendi alanlarında ya da istedikleri alanlarda gönüllü hizmet vermelerine ilişkin olduğunu anlattı. Çevrim, toplumun saygın bir meslek grubunun temsilcileri olan ve emeklilik dönemlerinde sosyal yaşamda aktif olarak görev almak isteyen öğretmenler ile koruma altındaki çocuk ve gençlerin buluşturulmasının hedeflendiğini kaydetti.
        Çocuk ve gençlerin gelecekte üstlenecekleri toplumsal rollere uyum sağlamaları konusunda, kendileri için olumlu modeller oluşturacak kişilerle karşılaşmalarının önemli olduğunu vurgulayan Çevrim, şunları söyledi: ''Bu nedenle gönüllülerle yapılacak çalışmalarla çocuk ve gençlerimizin gelişimine ve toplumsal uyum süreçlerine olumlu katkılar verilmesi amaçlanmaktadır. Farklı özellik ve donanımdaki kişilerle yakınlaşan, formal eğitimleri yanında sportif, sanatsal, kültürel etkinliklerde bulunan çocukların psikolojik ve sosyal gelişimleri olumlu yönde etkilenecektir. Emekli öğretmenlerle aralarında oluşturulacak sevgi bağlarının, aile ortamında ve aile sevgisiyle büyüme şansına sahip olamayan çocuklarımızın hayata daha iyi hazırlanmalarında önemli bir adım olacağını düşünüyoruz.''
        Çevrim, emekli öğretmenlerin projeye ilişkin bilgilere ''www.emekliyizgonulluyuz.org'' sitesinden ulaşabileceklerini, başvuruların da yine bu siteden elektronik ortamda ya da valiliklerde oluşturulan proje koordinasyon merkezlerine yapılabileceğini sözlerine ekledi. CİHAN