Fethiye’de pikniğe giden Sosyal Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yurdunda konaklayan 9 kız çocuğu gittikleri piknikte zehirlendikleri şüphesiyle Fethiye Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp, müşahede altına alındı.
İddialara göre; Fethiye Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü’ne bağlı Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi Yurdu’nda konaklayan 13-18 yaş arası kız çocuklarlarla görevliler sabah saatlerinde Nif Arpacık Köyü’ne pikniğe gittiler. Piknikte bir süre eğlenen yaklaşık 15 kişi öğleyin mangalda köfte pişirip yediler. Bir süre sonra bir görevli ile birlikte 9 kız çocuğu bulantı ve kusma şikayetlerinde bulundu. 112 acil ambulansından yardım istendi 9 ile 18 yaşları arasında Z.Ş., K.T., P.H., E.T., C.G., G.G., T.A., E.Y. ve Ö.G. isimli kızlarla Z.O. isimli bir görevli gıda zehirlenmesi şüphesi ile ambulanslarla Fethiye Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp müşahede altına alındılar. Olayı haber alan Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü İsa Eseoğlu doğruca hastaneye koşarak bilgi aldı.
Eseoğlu, "Rehabilitasyon merkezinde bulunan çocuklarımızdan 9’u gittikleri piknikte yedikleri köfteden rahatsızlanınca gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılmıştır. Serumları bağlanmıştır. Önemli acil bir durum yoktur. Aynı köfteden personele yemiştir. Doktorlar rakım farkının da etkili olabileceği söylemektedirler” dedi.