KAYSERİ (CİHAN)- Kayseri’de polislerden dayak yediğini iddia eden iki kişiden birisi, basın toplantısı düzenleyerek, olay anında çekilen güvenlik kamerası kayıtlarını gazetecilere dağıttı. İddia sahibi Tufan Dinçer, polislerden şikayetçi olduklarını açıkladı.
İddiaya göre Kayseri Ticaret Odası (KTO) Disiplin Kurulu Üyesi Tufan Dinçer ve beraberindeki Ejder Uzunoğlu, Gevher Nesibe Mahallesi’nde bulunan işyerinden evine gitmek üzere çıktıkları bir sırada motorize 2 polis tarafından kimlik kontrolü için durduruldu. Nüfus cüzdanı kaybolduğu için KTO kimliğini gösteren Dinçer’e polislerin tepkisi sert oldu. Yaşanan arbedede görevli polislerin biber gazı sıkarak Dinçer ve Uzunoğlu’nu darp ettikleri öne sürüldü. Konuyla ilgili işyerinde bugün bir basın açıklaması yapan Tufan Dinçer, polislerin ‘TC numarası yazmayan kimlikle gezmeyeceksin lan’ diyerek gösterdiği üye kartının yüzüne fırlattığını savundu. Dinçer, "Bunun üzerine bizi zorla bina içerisine sokarak darp etmeye başladılar. Karşılık vermememize rağmen yakın mesafeden gözümüze biber gazı sıkarak bizi karakola götürdüler. Bu olayların kamera görüntüleri de var." diye iddiada bulundu.
Dinçer, iki polis hakkında şikayetçi olduklarını söyledi. Darp edilen diğer arkadaşı Ejder Uzunoğlu’nun 6 gün iş göremez raporu aldığını da belirten Dinçer, gazetecilere, Uzunoğlu’na verilen 4 günlük iş göremez raporu ile olay anında çekilen güvenlik kamerası görüntülerinin bulunduğu CD’yi dağıttı. CD’deki görüntülerde polisin biber gazı kullanma anı ve yaşanan itişmeler görülüyor. Bu arada emniyet müdürlüğü kaynaklarından alınan bilgiye göre yaşanan olayla ilgili isimleri açıklanmayan polisler hakkında idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
CİHAN