Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), 2011-2012 öğretim yılında Denizli Ticaret Odası (DTO), Sanayi Odası DSO) ve Ticaret Borsası (DTB)’nın katkılarıyla bütün bölümlerde puan sıralamasına göre ilk 10’da yer alan öğrencilere burs verileceğini açıkladı.
PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, üniversite-sanayi işbirliğiyle önemli bir projede birlikte hareket ettiklerini belirterek, “Akademik birimlere bu yıl 10 bin 200 öğrenci kaydedeceğiz. Bugünlerde tercihlerini yapmaktalar. Önümüzdeki yıl yeni gelen öğrencilerimize ilk 10 sıradaki kayıtları dikkate alınarak burs vermeyi düşünüyoruz.” dedi.
PAÜ’nün Denizli için büyük önem taşıdığını belirten DSO Başkanı Müjdat Keçeci ise geleceğin üniversitesini kurmak için çaba sarf ettiklerini belirterek, “Akademik birimlerde ilk 10 arasına giren öğrencilere burs vermeyi taahhüt ettik. Sanayinin geleceğini temsil edecek gençlerimizin bizlerle beraber olması için iyi bir üniversitede ve güçlerini geleceğe dönük ortaya koyabildikleri bir ortamda bulunmalarını istiyoruz. Denizli gibi bir sanayi kentinde öğrencilerin her zaman yanında olduğumuzu, kendilerini iyi yetiştirdikleri sürece iş kaygısı yaşamayacaklarını ifade etmek isterim.” şeklinde konuştu. DTB Başkanı İbrahim Tefenlili de sivil toplum kuruluşları olarak PAÜ’yü tercih eden öğrencilere burs ve iş imkânları sağlamaya önem verdiklerini kaydetti. Denizli’de üniversite ve iş dünyası olarak güzel bir birliktelik olduğunu vurgulayan DTO Başkanı Necdet Özer, birlikteliği kemikleştirmek için önemli bir adım daha attıklarını söyledi. Özer, “Öğrencilere burs vererek eğitim hayatlarına katkı sağlamak istiyoruz. Bunun yanında ileride iş dünyasına atılmaları durumunda da başarılı öğrencilerimizin maddi ve manevi olarak yanında olacağız.” dedi. CİHAN