Denizli Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımda yeni bir düzenlemeye geçti,  otobüslerde kartlı dönemi başlattı. 8 Eylül itibariyle paralı olarak otobüslere binilemeyeceğini açıklayan  Başkan Osman Zolan, sadece ‘Denizli Kart’ adını verdikleri kartlarla otobüslere binilebileceğini duyurdu. Zolan, toplu ulaşımı kullanan tüm Denizli halkının bu kartı almasını istedi.


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, belediye encümen salonunda düzenlediği basın toplantısıyla toplu ulaşımda yeni bir dönemi başlattıklarını açıkladı. Otobüslere paralı binişlere 8 Eylül itibariyle son vereceklerini açıklayan Zolan, ‘Denizli Kart’ adını verdikleri kartlarla sadece toplu ulaşımda otobüslere binileceğini kesinlikle, nakit paranın kabul edilmeyeceğini duyurdu. Hem güvenlik, hem yolcu, otobüs şoförü arasında yaşanılacak sıkıntıları yok etmek, hem de daha hızlı bir binişi sağlamak adına bu sisteme geçiş yaptıklarını açıklayan Zolan, şunları söyledi, “Toplu ulaşımda bir çok denemeler sonrası artık bu görevi Büyükşehir Belediyesi, kurduğu Ulaşım A.Ş adlı şirketle kendisi yapmaktadır. Son dönemde istemediğimiz kazalar, sıkıntılar ve sorunlar oldu. Tabiki bunları incelemesi araştırılması yapıldı. Bu sorunları aşmak toplu ulaşımda her türlü konfor, güvenlik ve yolcuları en iyi şekilde taşımak adına ekibimizle  önemli çalışmalar yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Bunlardan şuanda öne çıkan yeni bir düzenlemeye geçtik, hayırlı olsun. 8 Eylül itibariyle artık paralı binişlere son vererek, ‘Denizli kart’ adını verdiğimiz kartlarla toplu ulaşımı sağlayacağız. İnsanlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda öğrenci abone, sivil abone, az kullanımlı kontörlü kart, acil olarak kullanımlık kart, ücretsiz kartlarımızı hazırladık. Bu tarihe kadar vatandaşlarımızın bu kartlara sahip olmalarını istiyoruz. İlk etapta 200 bin kart hazır. 50 noktada Denizli halkımız bu kartlara ulaşabilir ve doldurabilir. Kart ücreti ise içinde bir biniş ücretsiz olmak üzere 5 lira olacak. Toplu ulaşımda her türlü sorunu bertaraf etmek için sadece kart değil, şoför eğitimleri, psikolojik destek, otobüslerin hijyeni ve konforu gibi birçok çalışmamız devam ediyor. 150 sıfır otobüsümüzle toplu ulaşımda Denizli halkımıza en iyi hizmeti vermek hedefiyle yolumuza devam edeceğiz. ”
“Ücretler de büyük destek”
Kartlı sistemle yolculara da büyük kolaylıklar getirildiğini belirten Başkan Zolan, “Kartlı sistemle yolcularımız toplu ulaşımı kullanarak indikleri yerlerde 2’nci otobüse ücretsiz binebilecek. Hatta 1 saat içinde 2. Otobüsün kullanımı yine ücretsiz olacak. Bilindiği üzere otobüs ücreti 1.75 lira. 80 binişlik öğrenci abonman kartı aylık 60 lira. Yani öğrencilerimize bir biniş ücreti 0.75 kuruş olarak yansıyacak. 80 binişlik sivil abonman ücreti ise 95 lira. Burada vatandaşımız toplu ulaşımı 1.20 liradan kullanmış olacak. Belirttiğimiz gibi 1 saat içinde 2. otobüste ücretsiz. Bu sistemle Denizli halkımız bir çok avantaj elde etmiş olacak. Ayrıca çok fazla toplu taşıma aracını kullanmayan vatandaşımızda içinde 3-5 binişlik gibi kartlara ulaşabilecek. Buradan Denizli halkımıza bu kartları edinerek, toplu ulaşımı sıkıntısız kullanmalarını istiyoruz” diye konuştu.