Onkoloji servisinden yararlanan kanser hastalarının CHP Milletvekili Melike Basmacı’dan yardım istemesiyle ortaya çıkan Radyasyon onkoloji servisinin kapatılacağı yönündeki skandal habere Kamu Hastahaneler Birliği Sekreteri Berna Öztürk’ten cevap geldi. Öztürk, kapatma kararına değinmeyerek, servisin kapatılmayacağını açıkladı.

Hastalar, 18 yataklı Onkoloji Servisinde, yataklı tedavinin kaldırılacağını CHP Milletvekili Melike Basmacı’ya bildirmişti. Yazmalı Efe Basmacı da yaptığı açıklamayla servisin kapatılmamasını, kanser hastalarının ve dar gelirlilerin özel hastanelerin kucağına itilmemesini istemişti.

Basmacı’nın yaptığı açıklama hemen karşılığını buldu. Hastahane yetkilileri servisin kapatılmayacağını, hatta yatak sayısını artırmayı düşündüklerini açıkladılar.

Bunun üzerine açıklamada bulunan Yazmalı Efe Melike Basmacı, “Onkoloji servisini kapatmak için önce hazırlık yap, haber basına yansıyınca, çark et. “18 yatak kapasitesini de 36’ya çıkardık” diye açıklama yap. Hastahane yetkilisi, onkoloji servisinde tedavi gören hastaların özel hastalar olduğunu biliyordur herhalde. Oradaki yatak ve oda sayısı hemen yükseltilemez. Ama en azından, bu servisi kapatmaktan vazgeçmeleri, hastalarımız için moral kaynağı olmuştur. Yatak sayısının artırılacak olmasına Denizlili kanser hastaları adına çok sevindim. Karar, Denizli’ye hayırlı olsun.” dedi.