Denizli’de sadece son 7 günde meydana gelen trafik kazaları bu kadarda olmaz dedirtti. Son dönemde kazaların ardı ardına yaşandığı, bir türlü kaza sayılarının azalmadığı Denizli’de, adeta ölümüne yolculuk yapıyoruz. Trafik canavarını sürekli hortlattığımız Denizli’de son 7 gün içinde 3 kişinin hayatını kaybettiği 1 ölümlü kaza olmak üzere 47 yaralamalı, 66 maddi hasarlı toplam 114 kaza yaşandı. Can kayıplarının yanı sıra milli servette buhar olup uçtu. 

Denizli son aylarda gün geçmiyor ki, trafik kazasız bir güne uyansın. Özellikle son günlerde kaza sayılarında yaşanan artış, trafik canavarını sürekli hortlattığımızın da göstergesi. Pazartesi günü ders zilinin çalacak olması ve trafikte yoğunluğun doğal olarak artacak olması nedeniyle de bir tedirginlik hakim. Çünkü yaşanılan kaza sayıları trafikte güvenli yolculuğu zedeleyecek cinsten. Denizli Emniyet Müdürlüğü verilerine göre 5-11 Eylül tarihleri arasında  3 kişinin hayatını kaybettiği 1 ölümlü kaza olmak üzere 47 yaralamalı, 66 maddi hasarlı toplam 114 kaza yaşandı. Can kayıplarının yanı sıra milli servette buhar olup uçtu. 

KORKUTAN KAZALAR
Denizli  Merkez Polis Sorumluluk bölgesinde belirtilen tarihler arasında, 1 ölümlü kaza, 32 yaralamalı kaza ve 48 maddi hasarlı kaza olmak üzere toplam 81  kaza meydana geldi. Denizli Bölge Polis Sorumluluk Bölgesinde ise, belirtilen tarihler arasında, 15 yaralamalı ve 18 maddi hasarlı trafik kazası olmak üzere toplam 33 trafik kazası meydana geldi. 
Trafik ekipleri, kazaların azaltılmasına yönelik olarak kazaların yoğun olarak meydana geldiği cadde ve güzergâhlarda, sürücülerin yaptıkları kural ihlallerine yönelik olarak ve kurallara uymalarını sağlamak için seyir halinde çevirme ekipsiz olarak radarlı hız denetimine, emniyet kemeri, cep telefonu ve yaya denetimlerine ağırlık  veriyor. 
Kazalar daha çok İzmir-Ankara ve Acıpayam Asfaltları üzeri, Acıpayam Yolu üzeri, Zeytinköy Barbaros Caddesi üzeri, ve Örnek Caddesi üzerinde meydana geldi.

KAZA NEDENLERİ ORTAYA ÇIKTI
Polis ekiplerinin yaptığı inceleme sonrası yayaların karıştığı kazaların daha çok, yayaların karşıdan karşıya geçiş kurallarını ihlalden, kırmızı ışık ihlalinden ve araçlara il geçiş hakkını vermemekten dolayı çıktığı belirlendi. Sürücülerin ise yakın takip, arkadan çarpma ve araçların hızını hava ve yol şartlarına uydurmamak uymamak kusurundan dolayı meydana geldiği tespit edilmiştir.

OKULLAR İÇİN SIKI DENETİM
Trafik ekipleri, Pazartesi günü okulların açılacak olmasından dolayı, öğrencileri daha güvenli bir trafik ortamında okullara gidip gelmeleri için adeta alarma geçti. Ekipler okul giriş-çıkışlarında gerekli trafik tedbirlerinin alınması sağlayacak. Ayrıca okul Servis araçları üzerinde denetimlere ağırlık verilecek. Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğine aykırı olarak öğrenci taşımacılığı yapan (korsan) araç ve sürücülere gerekli cezai işlemler uygulanacak.