Muğla’nın Marmaris ilçesinde, Atatürk İlköğretim Okulu Aile Birliği, kantin işletmecisini pankart asarak protesto etti. 'Velilerimizin Dikkatine' başlıklı pankartta, “Kantin işletmecisi Ayşe Özorak, 2011–2012 öğretim yılı kira bedelinin 56 bin lirasını ödemediğinden kira sözleşmesi yenilenmemiştir. Kantin hizmetleri okul aile birliğince yapılacaktır.” ifadeleri yer aldı.

    Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl yayınladığı Okul Aile Birliği Yönetmeliği’ne göre okul bahçeleri ve açık alanlar otopark olarak kullanılamıyor. Bu yönetmeliğin ardından Atatürk İlköğretim Okulu’nun tek gelir kaynağı, bağışlar haricinde kantin işletmesinin kirası kaldı. Kantinden 6 aylık kirayı alamadığını iddia eden okul aile birliği üyeleri de hizmetlilere maaş ödeyemediklerini belirtti. İşletmeci Özorak’ın kantini boşaltmasını da sağlayamayan ve mahkemelik olan okul aile birliği, son olarak pankart açıp protesto etti.

    Atatürk İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkan Yardımcısı Şefik Kayalı, yaptığı açıklamada iki hizmetlinin üçer aylık maaşlarını ödeyemediklerini, sebep olarak kantin işletmecisinin geçen yıldan kalan 56 bin lira borcunu ödememiş olmasını gösterdi.

    Okulun maddi sıkıntı içinde olduğunu dile getiren Kayalı, bunu yetkililere ilettiklerini ancak şu ana kadar bir işlem yapılmadığını, gelen müfettişlerin de kantinden ziyade okul aile birliğini soruşturduğunu iddia etti. Kayalı, “Okul aile birliğinin dayanma gücü kalmamıştır. Bu sorunu çözemezsek, çalışanları işten çıkarmak zorunda kalacağız. Böylece de okulun temizlik başta olmak üzere birçok işi aksayacak.” dedi.