İSTANBUL (CİHAN)- Her Ramazan’da gündeme gelen ve her yaş grubunun kendi dönemine ait hatıralarını naklederek anlattığı ‘Eski Ramazanlar’ artık kitap olacak. Türkiye’nin eğitim ve kültür mağazacılığı zinciri NT eğitim ve kültür alanında bir ilki daha gerçekleştirerek Ramazan hatıralarını kültür ve edebiyat dünyamıza kazandırıyor.
NT Mağazaları tarafından düzenlenen ‘Ramazan Hatıra Yarışması’ ile farklı, özel ve unutulmaz Ramazan hatıralarının gün ışığına çıkarılarak kitaplaştırılması, ‘Eski Ramazanların sözlü değil yazılı olarak kültür hayatımıza kazandırılarak gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor.
Eğitim ve kültür mağazacılığı zinciri NT tarafından düzenlenen ve 7’den 77’ye yaş, cinsiyet ve statü sınırlandırılması olmadan, herkesin katılabileceği “Ramazan Hatıra Yarışması” ile ilgili açıklamada bulunan NT Mağazaları Kurumsal İletişim Müdürü Arif Özel, Ramazan’ın kültür dünyamızda iftar ve sahur sofralarıyla, Ramazan davuluyla, Hacivat-Karagöz oyunlarıyla, teravih namazlarıyla, Kur’an mukabeleleri, yardımlaşma gibi birçok güzelliği içinde barındırdığını belirterek, “Ramazan Hatıra yarışması ile ‘Ramazan Kültür Varlığımıza’ Ramazan hatıraları başlıklı bir eser kazandırmayı planlıyoruz. Bu eserle Ramazan kültürünü hatıralarla bir kitapta buluşturmayı hedefliyoruz. Bu çalışmamızla özellikle nerede o eski zamanlar denilen o hatıraları yazılı hale getirmek istedik. "Okuyan Yazar" sloganıyla bir dizi etkinlik düzenledik. Şimdi okuma kültürünü “Ramazan Hatıra Yarışması” ile taçlandıralım istiyoruz. Bilinen bir gerçek var ki okumadan anlamadan yaşamadan veya hissetmeden insanın kalemi eline alması çok mümkün olmuyor. Dolayısıyla boş sürahi bardak doldurmaz düşüncesiyle yazmaya teşvik ederek dolaylı olarak okumaya yönlendirme yapmak istiyoruz. Herkesin başından geçen o güzel Ramazan Hatıralarını okumak ve okutmak istiyoruz. Söz uçar yazı kalır.”

HATIRALAR KİTAPLAŞACAK BİRİNCİ OLAN NETBOOK KAZANACAK
Katılacak olanlardan geçmiş ya da bu Ramazan’da yaşadıkları, duydukları ya da gördükleri ve kendilerinde iz bırakan olayları anlatmalarının istendiği yarışmaya her katılımcı en fazla üç ayrı hatıra ile katılabilecek. Yarışmaya gönderilen hatıralar jurinin yapacağı bir değerlendirme sonrasında NT tarafından basılacak kitapta yayımlanacak. Yarışma kapsamında dereceye girecek olanlara ise; 1.’ye Netbook + Kuran-ı Kerim, 2.’ye Hatim Seti + Kuran-ı Kerim, 3.’ye MP4 + Kuran-ı Kerim ödülleri verilecek.
Boşluklu 3000 karakteri geçmeyecek şekilde, Times New Roman karakterinde, 12 puntoyla ve 1,5 satır aralığında yazılacak hatıralarla yarışmaya en son 5 Eylül 2011 mesai bitimine kadar, [email protected] adresine gönderilerek katılınacak.
Edebiyat ve kültür dünyamızın seçkin isimleri; Ali Çolak (Gazeteci-Yazar), Mustafa Armağan (Tarihçi-Yazar), Melike Günyüz (Erdem Yayınları Genel Yayın Yönetmeni), Osman Kaplan (Gonca&Muştu Yayın Yönetmeni), Mehmet Azim (Zambak Kültür Kitapları Yayın Yönetmeni) ve Kadiri Tekgül’den (Eğitimci-Yazar) oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilecek hatıralardan dereceye girenlerin duyurusu ise 16 Eylül 2011 tarihinde yapılacak.

CİHAN