Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği (DEİM) Denizli Ulaşım Ana Planı konulu konferansa ev sahipliği yaptı. Konferansa Denizli İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Şube Başkanı Doç. Dr. Halim CEYLAN konuşmacı olarak katıldı. Müteahhitlerin ve inşaat mühendislerinin  ilgiyle takip ettikleri konferansta Denizlinin trafik ve ulaşım sorunu konuşuldu.
 Doç. Dr. Halim CEYLAN tek yön yol çalışmaları kaldırım çalışmaları hakkında bilgi verdi. Projenin tam uygulanması ile Valilik ve Belediye arasındaki bulvarın  trafiğe kapatılmasının hayal olmadığını belirten CEYLAN sinyalizasyon hakkında  % 70 oranında trafik lambasının gereksiz olduğunu belirtti.
Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Fehmi DEMİRTEN Denizlide trafik sorununun aslında otopark  sorunundan kaynaklandığını belirterek insanların ihtiyaçlarına cevap verebilecek otoparkların yapılması gerektiğini ve bu otoparkların ev ve  iş yerlerine yürüme mesafesinde olması gerektiğini söyledi. Ayrıca DEMİRTEN ;  insanımız için araç çok değerlidir. Aracımızı iş yerinin hemen önüne ya da evde hemen kapıya park etmeye çalışırız. Bu alışkanlığımızdan vazgeçip otoparkları kullanma konusunda alışkanlık edinmeliyiz dedi. Yollarda yapılan kasislere de değinerek küçük bir azınlık  hız yapıyor diye büyük çoğunluğu da onlarla beraber cezalandırıyoruz. Kasislerin yasal dayanağı olmadığını ve kentimize yakışmadığını sözlerine ekledi.
Konferans sonunda Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneğinin 14-15 ocak tarihlerinde İstanbul’a yapacağı teknik gezi hakkında bilgi veren DEMİRTEN Dünyadaki en önemli projelerden biri olan Marmaray Projesinin  (boğaz tüp geçit projesi) Denizli İnşaat Müteahhitlerine kapılarını açacağını belirterek katılmak isteyenlerin Dernekten gerekli bilgileri alabileceğini belirtti.