Şimdi de kazada hayatını kaybedenlerden İhlas Haber Ajansı muhabiri İsmail Güneş'in fotoğraf makinesinden çekildiği anlaşılan fotoğraflar ortaya çıktı. Helikopterin düştüğü gün 25 Mart 2009 saat 10.09'da ilk fotoğrafını çeken gazeteci Güneş, son fotoğrafı helikopter düşmeden çok kısa bir süre önce çekmiş. Cihan Haber Ajansı'nın ulaştığı toplam 144 adet fotoğrafta helikopterin içinde Muhsin Yazıcıoğlu'nun emniyet kemerinin takılı olduğu görülüyor.

Gazeteci İsmail Güneş'in, helikopterin düştüğü gün çektiği fotoğraflar soruşturma dosyasında önemli deliler arasında yer alıyor. O günkü hava şartları, helikopterin kokpitinden sökülen parçaların uçuş esnasında panelde olduğu, uçuş yüksekliği gibi unsurlar büyük ölçüde bu fotoğraflardan elde edildi. İsmail Güneş'in makinesinde çekilen fotoğrafların yerel saatten bir saat öncesi olarak kayıt yaptığı anlaşılıyor. 25 Mart 2009 tarihinde saat 10.09'da BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ'ın basın toplantısı sırasında çekilen fotoğraflarla birlikte Muhsin Yazıcıoğlu'nun Sivas esnafıyla bir araya gelmesi fotoğraflara yansıyor. 144 adet fotoğraf arasında İsmail Güneş'in Sivas'tan Kahramanmaraş'a giderken helikopterin içinde çektiği fotoğraflar ve Maraş'ta yapılan mitingden kareler yer alıyor. 14.35'te çekilen fotoğrafta Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikoptere bindikten sonra emniyet kemerini takması, pilot Kaya İstektepe'nin helikopterin kapısını kapatması görülüyor.

Fotoğraflarda Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesinden havalandıktan sonra helikopterdekilerin çikolata yedikleri göze çarpıyor. İsmail Güneş'in fotoğraf makinesinin saatine göre saat14.50'de çekildiği anlaşılan fotoğrafta Güneş'in kendisi görülüyor. Fakat Gazeteci Güneş'in hemen arkasındaki detayda pilot Kaya İstektepe'nin kolundaki saatin 14.54'ü gösterdiği fark ediliyor. Saat 14.51'de yani helikopter düşmeden 10 dakika kadar önce çekilen son fotoğrafta da Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun son derece düşünceli olması dikkat çekiyor. 14.58 ve 14.59'da çekilen altı fotoğrafta helikopterin uçtuğu güzergâh ve helikopterin oldukça alçaktan uçtuğu belli oluyor.

Saat 15.00'te çekilen son fotoğrafta beyaz bir zemin ve bazı lekeler bulunuyor. Fotoğraf Photoshop programında elden geçirildiğinde lekeler daha da netleşiyor. Bu fotoğrafın nasıl ve ne şartlarda çekildiği ise henüz bulunabilmiş değil.

(CİHAN)