Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Hamdi Helvacılar, terör örgütü PKK mensupları ve destekleyicilerinin, ülkenin bütün nimetlerinden faydalanırken askere, polise ve sivil halka kalleşçe saldırdığını söyledi. Helvacılar, yaptığı yazılı açıklamada son günlerde Diyarbakır, Silvan ve Mardin’de terör saldırılarının arttığına dikkat çekerek, “Evlatlarımız, gençlerimiz akıl almaz pusularla kalleşçe ve acımasızca şehit ediliyor.” dedi.
Terörstlerle onları destekleyenlerin yaptıklarının dinle, ahlâkla ve vatan sevgisiyle bağlantısı olmadığını vurgulayan Helvacılar, “Bu ülkede huzur içinde yaşayacaksın, bütün nimetlerinden faydalanacaksın, ondan sonra da askerimize, polisimize ve savunmasız halkımıza sebepsizce, kalleşçe saldıracaksın. Toplantılarınızda küçük düşürücü, rencide edici beyanatta bulunacaksın. Türk bayrağını bırak asmayı, ayaklarının altında çiğneyip yakacaksın, İstiklâl Marşımız'ı söylemeyeceksin. Özerklik isteyeceksin. Yok böyle bir şey arkadaş.! Aklınızı başınıza toplayın.” şeklinde konuştu. Muharip gaziler olarak “Yeter artık” dediklerini vurgulayan Hamdi Helvacılar, “Bir an önce gereken cevap ve ders verilmelidir. Herkes haddini bilmelidir. Burası 74 milyon yaşayanıyla Türkiye Cumhuriyeti. 96 yıl önce Türk'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Alevi'si ve Kürt'ü yan yana, omuz omuza cephelerde savaşıp ülkemizi bugünlere getirdi. O günün şehitleri şu anda yan yana yatmıyor mu? O günden bugüne binlerce muharip ve malul gazilerimiz yan yana yaşamıyor mu? Kürt kökenli kardeşlerimizin teröristler gibi düşündüğünü sanmıyorum. Etrafımızda Kürt kökenli aile dostlarımız, arkadaşlarımız, gençlerimiz var, her zaman bu üzücü olaylardan rahatsız olduklarını dile getiriyorlar. Bizleri ve güzel ülkemizi bugüne kadar hiçbir dış, güç en zor günümüzde dahi yıkmayı başaramamıştır. Bundan sonra da Türk milleti olarak birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece başaramayacaklardır.” dedi.
Suçluların en kısa zamanda yakalanarak Türk adaletinin huzuruna çıkarılmasını istediklerini ifade eden Helvacılar, “Kısa değil, uzun vadeli kesin çözümler düşünülerek çalışılmalı, gereken tedbirler alınmalıdır. Biz muharip gaziler olarak Türk ve Kürt kökenli kardeşlerimizi sükûnete, barışa ve kardeşliğe davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı. CİHAN