Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan "Sevgi Evleri" projesi kapsamında Muğla’daki koruma ve bakım altında bulunan 60 çocuk, bu evlere yerleştirilmeye başladı. Valiliğe bağlı Muğla El Sanatları (MELSA) şirketinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında il merkezinde kiralanan 10 ev, hayırseverlerin de katkılarıyla tefriş edildi. Yaklaşık 400 bin liraya mal olan sevgi evlerine çocuklar, 4-6 yaş gruplarından başlayarak yaş ve cinsiyetlerine göre yerleştirilecek. Sosyal Hizmetler Çocuk Yuvası'nda kalan bütün çocuklar, mayıs ayına kadar buralara yerleştirilerek, aile ortamında yaşaması sağlanacak.

Vali Fatih Şahin, hizmet açılan çocuk evlerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Sevgi evlerini ilk defa gezme fırsatı bulduğunu belirten Şahin, “Valilik olarak çok önem verdiğimiz bir proje. Bize emanet edilen kimsesiz, öksüz ve yetim çocuklarımız var. Bunlara zaten toplum olarak en üst düzeyde değer veriyoruz ve ilgileniyoruz.” dedi. Muğla’daki çocuk yuvasında 60 çocuğun barındığını kaydederek, “Bu projeyle çocuklarımızın daha önce barındığı binayı tamamen kapatmak istiyoruz. Yurt ortamındaki çocuklarımız, artık evde kalacak. Merkez ve ilçelerimizdeki evlere çocuklarımızı geçirerek, Türkiye’de bir ilk olarak yuvanın kapanış törenini yapacağız. Ev ortamlarında hem sayının düşük olmasıyla birebir ilgilenmek daha kolay olacak hem de mahalle ve komşularla temas halinde olacaklar. Kendilerinin farklı bir yerde, farklı insanlar olduğu kanaatinden çıkıp toplumun ferdi, mahallenin parçası olduklarını hissedecekler.” ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ise 1 Ocak 2013 tarihinde beş olan çocuk evi sayısının 10’a yükseldiğini belirterek, “Bu evlerin dördü Fethiye’de, ikisi Kavaklıdere’de, dördü il merkezinde. Buralarda kalan çocuk sayısı 54’tür. Yuvada halen 60 çocuk bulunmaktadır. Söz konusu kuruluşta kalan çocuklarımızın da sevgi evlerine taşınması için MELSA ile protokol yapılmış olup şirket yönetimince evlerin her türlü tefrişat ve kira masrafı ödenmektedir. Bu amaçla ilimizde 10 çocuk evi daha açılması planlamış olup bugün itibariyle il merkezinde altı, Fethiye’de bir ev kiralanmıştır. Ayrıca iki lojman ve açılış işlemleri için Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne dosyalar gönderildi.” şeklinde konuştu.