Denizli Belediyesi, bir zamanlar içinden geçen pis su nedeniyle çevrede vatandaşların duramadığı Molla Deresi ve çevresi düzenlemesinin ardından bu kez de parkın üst kısmına endemik ve şifalı bitkilerin yer aldığı 15 bin m2'lik bölümü oluşturuyor.
Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, iş makineleriyle yaklaşık 4 hafta süren çalışma sonucu park için kazı ve dolgu işlerini bitirdi. Ardından alanı çevreleyecek şekilde bordür ve kaldırım taşları döşendi. Alanın etrafı, güvenliğin sağlanması açısından tel örgüyle çevrilirken, insanların park içinden geçebilmeleri için yaya yolları yapıldı.
Parkta ıhlamur, fesleğen, çınar, akasya ve fıstık çamından oluşan fidanlar da toprakla buluşturuluyor. Park, dört bir köşesi çimlerle ve çiçeklerle donatılarak yıl sonuna kadar hizmete girecek. Molla Deresi Vadi Parkı'nda ayrıca, şelale, havuz, oturma alanları, çocuk oyun alanı, büfe, aromatik bitki gösteri alanı ve bir de meydan yer alıyor.
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, söz konusu alanının vadi şeklinde düzenlenerek dinlenmek isteyenler için cazibe merkezine dönüştürüleceğini söyledi. Denizli'de yeşil alan miktarının Avrupa ülkelerinin ortalamasından daha fazla olduğuna dikkat çeken Başkan Zolan, 'Avrupa ülkelerinde kişi başına 8 m2 yeşil alan düşmektedir. Denizli'de ise kişi başına 12 m2 yeşil alanımız var. Kısa süre önce Servazgazi Parkı'nı hizmete sunduk. AK Vadi, Sevindik Vadi ve Molla Deresi Vadi projelerinin tamamlanmasıyla kişi başına düşen yeşil alan miktarı daha da artacak' dedi.
Başkan Zolan, yıl sonunda parkın hizmete sunulacağını anımsatarak, 'Denizli insanımıza şimdiden hayırlı olsun. 10 yıl öncesine kadar Denizli'nin bin m2 büyüklüğünde parkı yokken bugün sadece bir parkın 660 bin m2 alana ulaştığını görüyoruz. Bizler bu millete hizmeti kendimize görev bildik. Daha sağlıklı, daha yeşil, daha çağdaş değerler taşıyan Denizli'miz için birlikte başardığımız bir çok projemiz var. Molla Deresi Vadi Projesi tekrar vatandaşlarımıza hayırlı olsun' dedi.