MARDİN (CİHAN)- Mardin’in Midyat ilçesinde, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından düzenlenen konserden sonra olay çıkarmak isteyen bir grup AK Parti seçim bürosuna yürümek istedi. Bürodaki AK Partililer sağduyulu davranınca, grup amacına ulaşamadı.
Midyat Otogar bitişiğinde dün akşam BDP tarafından konser düzenlendi. Konsere yüzlerce kişinin katıldı. 19.00’da başlayan ve yaklaşık 3 saat süren konserin ardından 50 kişilik bir grup taşkınlık çıkarmak istedi. Barış ve Kardeşlik Parkı bitişiğinde bulunan AK Parti seçim bürosunda, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, AK Parti Milletvekili adayı Edip Demirdağ, AK Parti İlçe başkanı Hüseyin Çelebi ve partililer bulunuyordu. Belediye başkanı Nasıroğlu ve milletvekili adayı Demirdağ, konserden dönen yaklaşık 50 kişilik gruba karşı kendi taraftarlarına sağduyulu olmaları yönünde çağrıda bulundu. Nasıroğlu, “Sakın provokasyona gelmeyin, bunlar bizim kardeşlerimiz, bizi seven soğukkanlı olsun” şeklinde partilileri sakinleştirdi. Nasıroğlu, taşkınlık çıkarmak isteyenlerin ilçe dışından geldiğini vurguladı.
Birçoğu Midyat dışından geldiği belirlenen kalabalık grup, çevik kuvvet polislerini kısa süre taşladı. Çevik kuvvet polisleri grubun dağılması yönünde uyarıda bulundu. Yapılan uyarılardan sonra 1 kişi gözaltına alındı.
Geçen hafta farklı ilçelerden gelen BDP’li bir grup, yapılan mitingin ardından taşkınlık çıkarmak istemiş, esnaf gruba tepki göstermişti. CİHAN