Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Yusuf Garip, okul müdürlerinin değerlendirme puanlarında Türk Eğitim Sen’li (TES) yöneticilere yapılan haksızlığın peşini bırakmayacaklarını söyledi. 
Okul müdürlerinin değerlendirme puanlarında tam bir kıyım yapıldığını ileri süren MHP Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Yusuf Garip, şöyle konuştu: “14 Mart 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Temel Kanunu ve Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde yapılan değişiklikle dört yıllık görev sürelerini dolduran okul ve kurum yöneticileri 100 puan üzerinden değerlendirmeye tabi tutulmuş; yapılan değerlendirmede 75 puan ve üzerinde puan alanların görevlendirmeleri uzatılmış, bu puanın altında kalanların yöneticilik görevleri sona erdirilmiştir. Bu değerlendirme yapılırken neredeyse her ilimizde tam anlamıyla bir kıyım ve zulüm yaşanmış; yıllarını eğitim yöneticiliğine vermiş, okulunu örnek konuma getirmiş pek çok yöneticiye sırf malum sendika üyesi olmadıkları için 75 puanın altında puan verilerek görevleri sonlandırılmıştır.” 
TES’li yöneticileri haklı mücadelelerinde yalnız bırakmayacaklarını kaydeden MHP’li Garip, sözlerini şöyle tamamladı: “Devlet memurları kanununun temel ilkeleri arasında yer alan, kariyer ve likayat esasları da hiçe sayılmıştır. Okul müdürlerinin görevlendirilmesinde yetki her ne kadar valiliklere bırakılmış olsa da, bu yetkinin sınırsız bir şekilde kullanılması mümkün değildir. Kullanılan yetki kamu yararı ve hizmetin gereği ile sınırlandırılmıştır. Bu sınırın denetimi de yargı mercilerine aittir. Kıyım ve zulüm boyutlarına ulaşan yeniden görevlendirme değerlendirmelerinin iptal edilmesi, eğitim camiasının huzuru ve eğitim sistemimizin geleceği açısından bir zorunluluktu.’’