YOZGAT (CİHAN)- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat İl Başkanlığı her yıl geleneksel olarak düzenledikleri iftar yemeğini bu yıl iptal ettiklerini, bu bütçeyi Afrika ülkelerinde açlık ve yoklukla mücadele eden insanlar için göndereceklerini duyurdu.
    MHP Yozgat İl Başkanı Ergin Çınarar, Somali ve Afrika ülkelerinde insanların açlık ve yokluk çekerek hayatlarını kaybettiğini buna hiçbir kimsenin duyarsız kalmaması gerektiğini kaydetti. Başkan Çınarer, "Dünyanın birçok yerinde kıtlık-kuraklık ve açlık felaketleri baş göstermektedir. Bugün başta Somali olmak üzere Afrika ülkeleri kıtlık ve kuraklık insanların yakasına yapışmış tüm insanlığın gözü önünde bir insanlık dramı yaşanmaktadır." dedi.
    Afrika ülkelerinde yaşanan insanlık dramının görmezlikten gelinemeyeceğine dikkat çeken Çınarer, "Her altı dakikada bir çocuğun hayatını kaybettiği Somali’de maalesef sınıfta kalan uygar dünya bu acıya, bu felakete elini uzatmaya yanaşmamakta, insanlığın gözleri önünde kaybolan hayatları görmezlikten gelmeyi tercih etmektedir. Yüce Türk milleti yaradılışında var olan yardımlaşma ve paylaşma duygusu ile yine bu çığlıklara duyarsız kalmamış, onların çığlıklarını duymuştur. Memleketimizin birçok yerinde bu kanayan yaraya dur deme, ona merhem olma kampanyaları başlamıştır." diye konuştu.
    MHP Yozgat İl Teşkilatı olarak iftar yerine Somali ve Afrika ülkelerine yardımda bulunacaklarını ifade eden Başkan Çınarer, şöyle dedi: "Bizlerde Milliyetçi Hareket Partisinin onurlu ve inançlı kadroları olarak bu sese kulaklarımızı tıkayamazdık. Bu düşünceler içerisinde her yıl geleneksel olarak düzenlemekte olduğumuz iftar yemeğimizin yerine 'Bir iftarım da Somali ye' diyerek iftar yemeği için yapılacak harcamanın tamamını Diyanet İşleri Başkanlığının başlattığı 'Her Evden Bir Fitre, bir İftar Afrika'ya' kampanyası kapmasında Somali'ye göndereceğiz. Bu duygu ve düşünceler içersinde Tüm Yozgatlı hemşehrilerimizi açlık içersinde bulunan bu insanlara yardıma davet ediyoruz." CİHAN