KIRŞEHİR (CİHAN)- Gazeteci - Yazar Faruk Mercan, 12 Haziran Genel Seçimleri'nin, 10 referanduma denk geldiğini belirterek, "Bu seçimde herkes sandığa gitmelidir." dedi.
    Faruk Mercan, Kırşehir Ahi İşadamları Derneği (KAHİAD)’nin daveti üzerine geldiği Kırşehir’de "Demokratik Anlayış ve İstikrarın Ülke İçin Önemi" konulu bir konferans verdi.
    Kırşehir Kültür Merkezi'ndeki konferansa Kırşehir Ahi İşadamları Derneği Başkanı Murat Baran, KAHİAD Genel Sekreteri Ramazan Düğer ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    Konuşmasında demokrasiler için seçimlerin önemini belirterek başlayan Mercan, herkesin sandık başına gitmesini istedi.
    Türkiye'de en çok hizmet yapan başbakanların başına bir iş geldiğine dikkat çeken Mercan, “Cumhuriyetin kuruluşu sonunda 3 başbakan tanırım. Birincisi Adnan Menderes, ikincisi Turgut Özal, üçüncüsü de şu anki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bunlardan Adnan Menderes’i iki bakanıyla astılar. Turgut Özal’a suikast düzenlediler. Son Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da çok sıkıntılı günler yaşattılar.” diye konuştu.
    Mercan, ülkenin darbe anayasasından kurtulup sivil anayasayı getirmek için çalışması gerektiğini söyledi.
Bu ülkenin kendisinin toparlamaya başladığı zamanda darbe yapıldığını aktaran Mercan, şunları kaydetti: "Ülkede yapılan darbeler bu millete ciddi zararlar verdi. Verilen bu zararlar ülkemizin gelişmesini engellediler. Bu ülkede en çok sevilen adam Menderes’i iki bakanıyla berabere astılar. Neymiş efendim, anayasaya aykırı davranmışlar. Sonra bu hükümete e-muhtıra verip uyarılarda bulundular. Bu ülkede herkes iyi şekilde düşünmeli ve elinden geleni yapmalıdır. Herkes seçimden sonra anayasa yapacak çoğunluğu sağlamak ve sivil anayasayı yapmak gerekir.”
    Mercan, konferansın ardından salonda bulunan katılımcıların sorularını cevaplandırdı.


CİHAN