HATAY (CİHAN)- Hatay’ın İskenderun ilçesinde uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Anadolu Episkoposluğu ve Havarisel vekili Luigi Pedovese ölüm yıldönümünde dualarla anıldı.
Anadolu Episkoposluğun merkezi konumunda olan İskenderun Katolik Kilisesi'nde görev yapan Episkopos Luigi Padovese, 3 Haziran 2010 günü evinin önünde uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. İskenderun’da düzenlenen ayine İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Belediye Başkanı Yusuf Civelek, İskenderun Müftülüğüne vekilen imam Osman Olgun, İzmir Baş Episkoposu ve Türkiye Katoliklerin Episkoposu Mns. Rugerro Franceschini, Vatikan Elçisi Luci Bello, Türkiye Ermeni Katolikleri Episkoposu Yusuf Sağ, Protestan Kiliseleri Başkan Yardımcısı İlhan keskinöz, Adıyaman Süryani Kadim Metropolit Vekili Gabriel Akkurt, İstanbul Katolikleri Episkopos Vekili Lorenzo Piretto, Milano Kardinal Temsilcisi P.Giuliano Lonati, Buca Kilisesi Papazı P.Harco Dundu ve Türkiye’nin değişik şehirlerinde yaşayan Hristiyan vatandaşlar katıldı.

AYİNDE BARIŞ VE KARDEŞLİK MESAJLARI VERİLDİ
    Ayinde İzmir Baş Episkoposu ve Türkiye Katoliklerin Episkoposu Mns. Rugerro Franceschininin İtalyanca yaptığı konuşmasını Buca Kilisesi papazı P.Hrco Dundu Türkçe olarak tercüme etti. Yapılan konuşmalarda barış ve hoşgörü mesajları verildi.
    İtalya’nın Vatikan Elçisi Luci Bello, “İnşallah bu tür saldırılar son olur ve Türk halkının dediği gibi, yurtta barış dünyada barış olur. Dünyada şiddet kalmasın ve barış için dua edelim.” dedi.
    İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise ayin sonrası yaptığı konuşmada, “Geçtiğimiz yıl uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden din adamı Luigi Padovese çok iyi bir insandı. Yaşamış olduğumuz bu coğrafyada bir arada barış ve kardeşlik içerisinde yaşıyoruz. Türkiye’de din adamlarına karşı yapılan bu tür saldırıları doğru bulmuyoruz. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını arzu ediyoruz. Demokratik laik olan ülkemiz dinlerin ve kardeşliğin buluştuğu bir noktada yer alması nedeniyle ayrı bir önem taşıyor.” ifadelerini kullandı. CİHAN