SAMSUN (CİHAN)- Kübra bebeğin ailesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim meydanlarında sürekli ölen çocuklarının ismini kullanarak siyasete alet etmesine tepki gösterdi.
    Samsun’un Tekkeköy ilçesinde besin yetersizliği iddiasıyla öldüğü öne sürülen ve Adli Tıp raporunda ise ölüm nedeni tam tespit edilemeyen 2,5 aylık Kübra Nazar Bakırcı’nın ailesi, çocuklarının isminin siyasette kullanılmasından büyük üzüntü duyduklarını dile getirdi. 4 ay geçmesine rağmen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kübra bebeğin ölümünün açlıktan olduğunu iddia ederek, AK Parti ve hükümet aleyhine açıklamalarda bulunuyor.
    Kaymakamlık, bir iş adamı ve hayırsever insanların yardımda bulunduğu aileye CHP’li Tekkeköy Belediye Başkanlığı, çıkan haberlerden bir süre sonra yardımda bulunduğu belirtildi.
    Çocuğun isminin sürekli kullanılmasından dolayı acılarının tazelendiğini söyleyen baba Murat Bakırcı (31), “Siyasette benim çocuğumun adının kullanılmasını istemiyorum. Benim çocuğumun sürekli gündeme gelmesi bizi çok rahatsız ediyor.” dedi. Tepkisini sinirli bir tonda dile getiren baba Bakırcı şöyle konuştu: “Bu tür açıklamalar nedeniyle televizyonu açıp seyredemiyoruz, çünkü televizyonu açtığımızda bir siyasetçinin çıkıp ‘Kübra bebek şöyle öldü, böyle öldü’ şeklinde konuşmaları bizi rahatsız ediyor. Ne anlamı var bunu anlatmanın. Tamam, oldu, bitti. Kim olursa olsun, artık benim çocuğumu siyasette kullanmasınlar. Kübra bile demesinler. Neredeyse psikolojim bozulmak üzere. Artık dayanamıyorum, rahat edemiyorum. Çocuğumu sürekli gündeme sürdükleri için dayanacak gücüm kalmadı. Televizyonu açıyoruz, çocuğumu ismini duyuyorum. Artık bizi bıraksınlar.”
    Anne Necla Bakırcı da kızın isminin kullanılmasından dolayı büyük rahatsızlık duyduğunu ve daha önce de bu sitemlerini dile getirmelerine rağmen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Kübra’nın ismini halen gündeme getirmesinin kendilerini üzdüğünü kaydetti. Anne Bakırcı, “Bizim sitemimizi görmemezlikten geliyorlar. Yeter artık ya, televizyon açmaya korkuyoruz. Millet çarşıda bizi görüyor. ‘Şöhret oldunuz’ diyorlar. Başbakan olmak için Kübra’nın ismini ağzına alıyorsan, hiç alma bundan daha iyidir.” şeklinde konuştu. CİHAN