GAZİANTEP (CİHAN)- Kuraklık nedeniyle açlıkla boğuşan Afrika kıtasına yardımlar devam ediyor. Kimse Yok Mu Derneği Gaziantep Şubesi bugüne kadar 8 tır gıda yardımı gerçekleştirdi.
Geçen hafta 6 tır gıda gönderen Kimse Yok Mu Derneği ve Şahinbey Belediyesi işbirliği ile kurulan Şefkat Mağazası’nın yardımına Gaziantep Bulgur Sanayicileri Derneği de 2 tır bulgur ile destek verdi. Kimse Yok Mu Derneği Gaziantep Şube Başkanı Kenan Aydıngüler ve Gaziantep Bulgur Sanayicileri Derneği Başkanı İbrahim Sarı ortak bir basın toplantısı yaptı. Düzenlenen toplantıda yardımın içeriğini anlatan Gaziantep Bulgur Sanayicileri Derneği Başkanı İbrahim Sarı, "Bugün paylaşmak zamanıdır dedik. Gaziantep bulgur sanayicileri derneği olarak biz de bu yolda adım atmak istedik. Bizim emeğimiz bizim ürünümüz olan 55 ton bulgur ile biz de bu yardım kervanına katılmak istedik. Son 60 yılın en kurak dönemini yaşayan Afrika için Kimse Yok Mu Derneği temsilcileri başta olmak üzere ülkemizin birçok bölgesinde çeşitli yardımlar yapılıyor. Bu dernek ve kuruluşların topladıkları yardımlar Afrika’nın kıtlık yaşanan bölgelerine hayat vermektedir. Bu değerli çalışmalarından dolayı ve 55 tonluk bulguru yardıma muhtaç kardeşlerimize ulaşmasında emeği geçen Kimse Yok Mu Derneği temsilcilerine gönülden teşekkür ediyorum." dedi.

9 BİN 500 AİLEYE GIDA YARDIMI YAPILDI
Kuraklık nedeniyle son 60 yılın en büyük felaketini yaşayan Somali'de yardım ekibinin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Kimse Yok Mu Derneği Gaziantep Şube Başkanı Kenan Aydıngüler ise "Doğu Afrika’yı kasıp kavuran kuraklık Somali başta olmak üzere Etiyopya, Uganda ve Kenya’nın sınır bölgelerinde büyük bir insani felakete dönüşmüş durumda. Bulundukları kasaba ve şehirlerden sınırlardaki kamplara sığınmak için yollara düşen Afrikalı insanlar ölümle pençeleşiyor. Afrika’da krizin başlamasıyla bölgeye ulaşan ve yardımlarına ara vermeden devam eden Kimse Yok mu 7 konteynırlık temel gıda yardım malzemelerini Mersin’den hareket eden gemi ile Somali’ye gönderdi. Somali’de ilk etapta 9 bin 500 aileye gıda paketi ve adaklık kurban eti, Etiyopya’da bin 500 aileye gıda paketi ve adaklık kurban eti, Uganda’da ise 3 bin aileye gıda ve bin 500 aileye et dağıtımını gerçekleştirdik. Somali'de her gün 2 bin kişiye yemek dağıtımı gerçekleştiriyor." diye konuştu.

2 TANE SU KUYUSU AÇILACAK
Somali’de insanların susuzluktan ölüme gittiğini ve bu nedenle kuyu açmak istediklerini ifade eden Aydıngüler, "Kimse Yok Mu Derneği Gaziantep Şubesi olarak iki tane su kuyusu açma kararı aldık. Bu kuyuların masraflarını biz karşılayacağız. Kuyular en kısa zamanda devreye girecek." dedi.
Kendilerini de kardeşliği tekrar hatırlamanın, kardeşlik için adım atmanın öneminin arttığını belirten Aydıngüler, "Şahinbey Belediyesi ile ortaklaşa kurmuş olduğumuz Şefkat Mağazamızda topladığımız 6 tır gıda malzemesini geçen hafta içinde gönderdik, Bu gün de Bulgur Sanayicileri Derneğinin bağışlamış olduğu 2 tır bulgur ile birlikte toplam 8 tır gıda malzemesinin gönderimini gerçekleştireceğiz. Bu konuda duyarsız kalmayan başta bulgur sanayicileri derneği mensubu arkadaşlarımıza, HÜRSİAD ailesine, nakliye konusunda bize yardımcı olan Sayın İbrahim Özbey’e ve bütün hayırsever vatandaşlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ederim." şeklinde konuştu.
Aydıngüler, "Hayırsever vatandaşlarımız yardımlarını kredi kartıyla Kimse Yok Mu Derneğinin internet sitesinden “Afrika Gıda Yardımı” kampanyasına online bağış yaparak ve ya tüm operatörlerden “27 ACLIK” yazarak 5777 ‘ye sms göndererek 5 TL bağışta bulunabilirler." şeklinde konuştu. CİHAN