ANKARA (CİHAN)- Kimse Yok Mu Derneği, canlı yayından toplanan 25 milyon liranın büyük bir kısmını Somali’de kalıcı projelerde kullanacak. Somali’ye su kuyuları, okul ve yetimhaneler inşa edilecek.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı, Samanyolu TV, Samanyolu Haber ve Kimse Yok Mu Derneği’nin başlattığı ‘İnsanlık Ölmedi’ kampanyasında bir gecede, 25 milyon lira toplandı. Seda Sayan’dan Müslüm Gürses’e, Erhan Güleryüz’den Orhan Gencebay’a kadar birçok ünlünün de katıldığı programa saatler içinde dünyanın dört bir tarafından yardım yağdı.
Toplanan paraların Somali’de kalıcı projelerde kullanılacağını dile getiren Kimse Yok Mu Derneği Ankara Şube Müdürü İbrahim Çiçek, “Sürekli yardım vererek bir ülkenin insanlarının hayatlarını sürdürmeleri çok zor. Türkiye’nin yapmış olduğu bu yardımların yanı sıra bundan sonrası için de kalıcı projeler yaparak Somalililerin benzer durumlara düşmesini önlemek gerekiyor.” dedi.
25 milyon liranın bir kısmıyla eksik kalan gıda paketlerinin tamamlanacağına işaret eden Çiçek, kalıcı projeler olarak su kuyusu, okul, yetimhane yapılacağını müjdeledi.
CİHAN