Geçen sene 12 olan Denizlili firması sayısı 10’a düştü. Denizli’den tekstil-konfeksiyon sektörü 5 firma ile kendine yer bulurken, kablo-bakır tel 4 ve inşaat sektöründen 1 firma listede yer aldı. 

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, "Bu sene de Denizli tablomuzda sektörel anlamda bir sürprizle karşılaşmadık. Tekstil-konfeksiyon sektörü ile kablo-bakır tel sektörleri, Denizli’nin sektörel çeşitliliği ile orantılı olarak listeden payını almıştır. Geçen sene İkinci 500 listesinin birincisi olan Gamateks Tekstil Ltd. Şti.’nin bu sene Birinci 500 listesine terfi etmesi sonucu İkinci 500 listesinde yer alan firmalarımızın sayısında düşüş yaşanmıştır. Bu açıdan bakılınca bunun Denizli için bir düşüş değil yükseliş olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ancak diğer taraftan bu sene İkinci 500 listesine 95 yeni şirket girmiş olmasına rağmen; bizim bu listelere girmiş yeni bir firmamız bulunmuyor" diye konuştu.

DSO Başkanı Keçeci sözlerini şöyle tamamladı: "Listeye genel anlamda bakıldığında İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu'nun üretimden satışları, 2014 yılında geçen yıla oranla yüzde 12,9 artarken esas faaliyet karlarındaki artış yüzde 15 oranında gerçekleşmiş. Denizli’ye benzer yapıdaki illere bakıldığında ise, Gaziantep’in istikrarlı yükselişini sürdürdüğü, Manisa’nın ise yeni yatırımlarla büyük şirket sayısını artırdığı görülüyor. Konya ve Kayseri’de ise İkinci 500 listesine gren şirket sayılarında Denizli’de olduğu gibi bir azalma olduğu gözlemleniyor."