Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Kazakistan’ın Türkiye Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev’i beraberindeki heyetle Denizli’ye davet etti. Özer'e olumlu cevap veren Büyükelçisi Tüymebayev, Denizli'ye en kısa zamanda bir iş heyetiyle ziyaret edeceklerini söyledi.

        Ankara’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün daveti üzerine gerçekleşen ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’i Türk iş adamlarıyla bir araya getiren toplantıya Denizli’den davetli olarak katılan Başkan Özer, burada Kazakistan’ın Türkiye Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev ile görüşme gerçekleştirdi. Tüymebayev’e Denizli hakkında genel bilgi veren Özer, kendilerinin başkanlık edeceği bir Kazakistan heyetini Denizli’de ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti.

        Denizli’nin üreten ve ürettiğini dünyanın 170 ülkesine ihraç eden bir yapıda olduğunu belirten Özer, “Denizli, Türkiye’nin 8. büyük ekonomisine sahiptir. Tekstil başta olmak üzere mermer, kablo, metal, cam sanayi, inşaat, turizm, tarım ve hayvancılık gibi sektörler, şehrin önde gelen faaliyet alanları arasında bulunmaktadır. Kazakistan heyetimizi, ilimizde üretilen ürünlerin tanıtımı ve şehrimiz hakkında daha geniş bilgiler edinmek üzere Denizli’de ağırlamaktan memnuniyet duyacağız. Bu tür ziyaretler sayesinde iki ülke arasında var olan ilişkilerin daha çok kuvvetleneceğine inanıyorum.” dedi.

        Büyükelçi Tüymebayev de karşılıklı iş ve ticaret hacmi ile turizmin geliştirilmesi için gayret sarf edilmesi gerektiğini vurgulayarak Denizli’ye heyet olarak geleceklerini, bu ziyareti en kısa sürede gerçekleştirmek istediklerini ifade etti.