Uluslararası yarışmalara ferdi olarak katılan ve dünya ikinciliği bulunan kuaför Uğur Uyanık, kaybolan valizi için 70 bin dolarlık tazminat davası açtı. Uyanık'ın valizi, 60 bin dolarlık iş ortaklığı için 8 Haziran 2011 tarihinde İzmir-İstanbul-Barselona-New York uçuşu sırasında Barselona'da kayboldu. Görevliler, valizi olmadan yolculuğa devam edemeyeceğini, bunun bir kural olduğunu, valizin Paris'e gönderildiğini bildirdi.
Hemen bir bilet alan Uyanık da oraya gitti. Paris'e indiğinde ise görevliler, THY ile Paris Havayolları'nın hiçbir ilgisi bulunmadığını ve valizinin orada olmadığını söyledi. Türk görevlilerden İngilizce konusunda istediği yardımı göremeyince adeta isyan eden millî kuaföre, bu defa valizinin New York'a gittiği söylendi. Hiç vakit kaybetmeyen oraya giden Uğur Uyanık, yine aynı durumla karşılaştı; valiz burada da yoktu. Kayıp bürosuna giderek dört gün içinde Türkiye'ye döneceğini söyleyerek, valizinin bulunması durumunda arkasından gönderilmesini istedi. Üç gün içinde bulunursa hâlâ New York'ta olacağımı belirtti: "Tabii ki bu süre içinde New York'ta randevulu olduğum 60 bin dolarlık iş sözleşmem, valizimin kaybolması yüzünden gerçekleşmedi. Ortak olacağım kişilere karşı, daha yolun başında yalancı durumuna düştüm."
Kaybolan valizinin içinde 5 bin liraya yeni aldığı künyesi, sözleşme evrakları, fotoğraf makinesi, kamerası ve kıyafetlerinin bulunduğunu belirten Uyanık, "NewYork'ta yeniden üstbaş aldım. Tam Türkiye'ye dönerken kayıp bürosundan valizimin Barselona'da bulunduğunu ve Türkiye'ye gönderildiğini bildirdiler. Ben de valizi New York'ta teslim alabileceğimi söyledim. İstanbul'dan gönderilen vazilime, üçüncü günün sonunda kavuştum ancak açtığımda 60 bin dolarlık iş sözleşmesi ve 5 bin liralık künyem yoktu. Fotoğraf makinesi ve kamera ı duruyordu." dedi.
Yaşadıklarına inanamadığını söyleyen Uyanık, "Bugüne kadar bu tür olaylara gülerdim. Başıma gelince ne yapacağımı bilemedim. Bir valiz peşinde dünyayı dolaştırdılar. Aldığım uçak biletlerimin dışında 60 bin dolarlık sözleşmem de yandı. Kayıp eşyalarım var. THY, bana seyahatimi zehir etti. Valizi Barselona'dan geri göndermişler. Bunun sorumlusu kimse bulup cezalandırsınlar. Ben 60 bin dolarlık kaybımın yanısıra aldığım biletlerin ücretleriye yaşadığım manevi işkence yüzünden 70 bin dolar tazminat talebiyle dava açtım. Tüketici mahkemesinde görülecek davaya her türlü belgeyi de sundum. Sürekli yurtdışına seyahat eden bir kişiyim. Böyle bir olayda resmen salak yerine koyulmamı hazmedemiyorum. Yetkililerle eposta yoluyla yaptığım yazışmaları da mahkemeye delil olarak sunacağım." şeklinde konuştu. CİHAN