Ak Parti Denizli İl Başkanı Şahin Tin, üzücü sonla biten oparasyondan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Tin, şehit olan savcı Mehmet Selim Kiraz'a rahmet ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi. Tin açıklama metninde şu ifadelere yer verdi:

"Not düşüldü…
Devlete, millete kasda dair, kalın harflerle iz düşüldü...
Memleketimize, bir karanlık düşürüldü…
AK PARTİ ailesi olarak, kuruluşumuzdan bugüne kadar TÜRKİYE CUMHURİYETİ sınırlarında yaşayan ve ülkesine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes için “kilim gibi” kardeşliğimizi dokuduk…
Başarılarla birbirimize sarıldık, zor zamanlarda omuz omuza verdik…
Aynı kader gemisinde yol aldık, aynı fırtınalarda birbirimize can yoldaşı olduk…
Aslımız, neslimiz, kökenimiz ne olursa olsun…
Doğduğumuz ve doyduğumuz topraklar neresi olursa olsun… 
TÜRKİYE CUMHURİYETİ’nde yaşayan herkesin, eşit ve saygın bir ferdi olmasını istedik…Bu uğurda iktidarımız boyunca ne etnik tahriklere kapıldık, ne de bölündük…Hep bir, olduk…Birlik olduk…
Ne mezhep hesabı yaptık, ne de soya baktık…
TÜRKİYE VATANDAŞI dedik..
Tek bayrak, tek toprak dedik…
Medeniyet sofrasında hep birlikte oturduk…
Şanlı tarihimizin her devrinde bizim gibi düşünenlerle olup, bölmeye çalışan ve aramıza nifak tohumu ekmeye  çalışanlarla mücadele ettik…
Her kim bizi ayırmaya, parçalamaya ve yok etmeye niyetlendiyse kapımızı ve gönlümüzü kapattık…
Yaşanan son olaylar, ülkemizde gelişen demokrasiyi, iyiye giden her şeyi provake eden iç ve dış kaynaklı hainlerin ürünüdür.
Dış güçlerin ve iç mihrakların etkisiyle, bu ülkeyi bölmek adına güya bir çocuğun hakkını arayayım derken, başka bir çocuğumuzu yetim bırakmak hangi duygu ile izah edilebilir???
Bu mel’un saldırı, YÜCE TÜRK MİLLETİ’nin birlik ve beraberliğine yapılmıştır. Ancak, kimse unutmamalıdır ki; tarihin zor zamanlarında zor sınavlarından geçen bu Yüce MİLLET, demokrasi ve kalkınma yönünde hiçbir engeli tanımayacaktır. İktidar umudu hırsıyla mevcut muhalefetin gerçeklikten, birlik ve beraberlikten, sağduyudan uzak,  AK PARTİ gitsin de ne olursa olsun diyen düşüncelerine de asla ve asla geçit vermeyecektir.
An, hep birlik olmak sürecidir.
İç güvenlik yasası TBMM’nde tartışılırken, bugün kimin kime nasıl hizmet ettiğini daha net gördük…
Ak Parti DENİZLİ ailesi olarak, terörist faaliyetlere doğrudan veya gizli destek verenlere lanet okuyor, SARIKAMIŞ, ÇANAKKALE, SAKARYA, DUMLUPINAR’daki şehitlerimiz gibi bu ülkenin özgür ve bağımsızlığı için şehit düşen merhum savcımız Mehmet Selim KİRAZ’a Allah’dan rahmet, ailesine başsağlığı  ve milletimize sağduyu diliyorum."