Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, mevcut anayasanın, darbe ürünü olduğunu belirterek, milletin bu anayasadan kurtarılması gerektiğini söyledi. 
Kamalak, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, anayasa değişikliği ve terörle mücadele konularını değerlendirdi. 
Türkiye'nin yeni bir anayasa konusunda, hiç bir dönemde bugünkü kadar bir beklenti içinde olmadığını ifade eden Kamalak, artık her vatandaşın yeni bir anayasa yapılması istediğine işaret etti. 
Saadet Partisi olarak kendilerinin de mevcut anayasanın değiştirilmesini istediklerini belirten Kamalak, ''Milletimiz darbe ürünü bu anayasadan kurtulmalıdır. Mevcut anayasa tam 17 defa değişikliğe uğramıştır, yamalı bohçaya dönmüştür'' dedi.
Bugüne kadar yapılan düzenlemelerle anayasanın 100'den fazla maddesinin değiştirildiğini belirten Kamalak, ''O ceberrut ruhu aynen duruyor. Baskıcı yapısını muhafaza ediyor. Yüce milletimiz bu ruhu taşıyan anayasadan kurtulmalıdır'' diye konuştu. 
Yeni yapılacak anayasanın özü itibariyle demokrasi, adalet ve özgürlük sütunları üzerinde yükselmesi gerektiğini dile getiren Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, ''Bize göre anayasanın amacı olmalıdır, ideolojisi değil. Amacı da toplumun birliği, bütünlüğü, huzuru, dirlik ve düzenidir'' ifadelerini kullandı. 

-Terör sorunu- 

Terör örgütünün saldırılarına da değinen Kamalak, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyerek, yakın zamana kadar terörle yapılan mücadelenin yanlış olduğunu ileri sürdü. 
''Terörle müzakere yapılmaz, mücadele edilir'' diyen Kamalak, terörün finansman kaynaklarının kesilmesi ve Güneydoğu ile ilgili olarak özel istihdam politikalarının geliştirilip uygulanması gerektiğini savundu.