Denizli’nin 800 yıllık geçmişe sahip tarihi Kaleiçi Çarşısı eski hareketli gönlerine dönmeye başladı. Kaleiçi Güzelleştirme Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü İsmail Akçetin, kent sakinlerinin kendi öz geçmişi olan çarşılarına sahip çıktığını belirtti. Denizli’de alışverişin kalbi olarak bilinen tarihi Kaleiçi Çarşısında 700 esnaf bulunduğunu ve yaklaşık 3 bin kişiye istihdam sağlandığını ifade eden Başkan Yardımcısı Akçetin, çarşıdaki hareketliliği daha da arttırmak için yaz sezonunda ayda iki kez tüm ürünlerde yüzde 20 -50 arasında indirim günleri ve çekilişler düzenleyeceklerini vurguladı. Akçetin, “Yıllar önce Denizli’de alış veriş yapmak isteyenler mutlaka çarşımıza uğrardı. Evlenecek çiftler, nişanlanacaklar, sünnet olacaklar mutlaka düğün alış verişini buradan yapardı. Bayramlarda ve özel günlerde çarşıya yoğunluktan girilemezdi. Kaleiçinde 1970-80’li yıllarda boş dükkân bile bulunmazdı. Çarşı esnafı kendini yenilemediği, yeni ürün getirmediği, işyerlerini ve dükkânlarını dekore etmediği en önemlisi de çarşı da bir fiyat istikrarı sağlanamadığı için müşteri kayıpları yaşanmaya başladı. Her geçen gün çarşımızı ziyaret edenlerin sayısı da azalınca, arayış içine girdik. Belediyemiz bu konuda bizlere büyük destek verdi. Çarşı içinde toplam 2,5 kilometre uzunluğunda üst yapı ve alt yapı çalışması yapıldı. Çarşımızın zeminine traverten döşendi. Oturma grupları monte edilerek, insanların dinlenebilecekleri alanlar oluşturuldu” dedi.

Yüzde 50 indirim yapacağız

Tarihi çarşıdaki tüm işyerlerinin katılımı ile yaz sezonunda ayda iki kez yüzde 20-50 arasında indirim kampanyaları düzenleyeceklerini dile getiren Akçetin, “İl merkezde her köşede bulunun büyük alış veriş merkezlerine inat, tarihi çarşımızın daha da canlanmasını istiyoruz. Bunun içinde önümüzdeki yaz sezonunda uygulamaya geçecek şekilde tüm esnafın desteği ile ayda iki kez indirim kampanyaları düzenleyeceğiz. Çarşımızdaki tüm işyerleri sattıkları tüm ürünlerde yüzde 20 ile yüzde 50 sında bir günlüğüne indirim uygulayacaklar. Çarşımızdaki işyerlerinden 100 liranın üzerinde alış veriş yapanlara çekiliş kuponu vereceğiz. Noter huzurunda yapacağımız çekilişle de müşterilerimize arabadan, beyaz eşyaya cep telefonuna kadar birçok ürün hediye edeceğiz. Çarşı esnafının Pazar günlerinde en az yüzde 60’şının işyerlerini açmasını sağlayacağız. Çarşımızın gece 23.00’e kadar yaz sezonunda açık kalacak ” diye konuştu.

Başka Kaleiçi yok

Çarşının eski günlerine dönmesi için esnaf ve çalışanların kendine de çeki düven verdiklerini, işyerlerinin ve dükkânların düzenlendiğini, fiyatlarında aşağıya çekildiğini hatırlatan Akçetin, “Tarihi çarşımıza 5 giriş kapısından giriliyor. Bölgede İzmir Kemer altı’ndan sonra en büyük çarşı Kaleiçi Çarşısıdır. Tekstil, giyim, ayakkabı ve manifaturanın yanı sıra çarşıda sarraflık, bakırcılık ve tenekecilik gibi otantik işler de çarşımızdaki esnaf tarafından yapılıyor. Denizli halkımızdan da dedelerinin, ninelerinin alış veriş yaptığı çarşıyı unutmamalarını daha sık gelmelerini istiyoruz. Geçmiş zamanlarda olduğu gibi çarşımızın caddelerinde sokak defileleri de düzenleyerek, insanlarımızın ilgisini daha çok çekeceğiz” diye konuştu.