Kaleiçi Güzelleştirme ve Kültür Derneğinin Kaleiçi esnafıyla ortaklaşa düzenlediği Kaleiçi indirim festivaline halk yoğun ilgi gösteriyor. Bu yıl ilk kez düzenlenen festivali yakından görmek isteyen Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, tek tek mağazaları gezerek alışveriş yaptı. Başkan Zolan’a esnaf da yoğun ilgi gösterdi. .

Kaleiçi esnafının kalite anlamında üst seviyede olduğunu ve fiyat bakımından da çok uygun olduğunu söyleyen Zolan, burada her şeyi bulabilmenin mümkün olduğuna dikkat çekti. Başkan Zolan, gezisi sırasında bir kostümcü mağazasına girerek buradaki mehter başı kostümü ve efe kostümünü de deneyerek gazetecilere poz verdi. Kaleiçi’ni dolaşarak bir yandan alışveriş yapan Başkan Zolan gazetecileri de unutmadı. Girdiği mağazalardan gazetecilere de hediyeler aldı.

Selçuklu’dan gelen günümüze kadar yaşayan alışveriş merkezimiz Kaleiçi olduğunu belirten Zolan, Kaleiçi’nin bugüne kadar sapasağlam ayakta kaldığını belirterek Denizli’nin birçok ihtiyacını halka sunar vaziyete geldiğini söyledi. Zolan, “Gerçekten dolaştığımızda baktığımızda kalite anlamında en üst seviyede olan fiyat anlamında çok uygun fiyatlarla her şeyi Kaleiçi’nde bulabiliyoruz. Biz Denizli Belediye’si olarak Kaleiçi’nin yaşaması, canlandırması konusunda buranın Denizli’nin bir numaralı alışveriş noktası olması konusunda elimizden gelen her türlü yatırımlarımızı yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Kaleiçi güzel bir noktaya geldi. Çok güzel yatırımlar gerçekleşti. Esnafımızda gördüğüm kadarıyla kendisini yenilemiş, güzel kaliteli mallarla hizmet sunmaya hazır. İndirim festivalinin başarılı geçmesini diliyorum. Bundan sonra Kaleiçi’miz tek tek dükkan şeklinde değil, alışveriş merkezi mantığıyla, kampanyalarla, tanıtımlarla, özel günlerde uygulanan tarzıyla hareket etmeli. Biz de Denizli Belediyesi olarak burada yapacak tüm etkinliklere sonuna kadar destek vermeye hazırız” dedi.

Kaleiçi bizim gözbebeğimiz diyen Zolan şöyle devam etti: “Kaleiçi bizim atalarımızdan yadigar burayı yaşayan bir mekan haline getirmek, ayakta tutmak zorundayız. Derneğimiz gerçekte burada olağanüstü gayret sarf ediyor. Derneğimiz buradaki esnafımızla kol kola girerek hep beraber nasıl hizmet kalitesini arttırabilirizin, kaliteli malı daha ucuza nasıl karşılarızın gayreti içinde olmalı. Ben bütün esnaflarımıza hayırlı alışverişler diliyorum, dernek başkanımız başta olmak üzere yönetimdekilere teşekkür ediyorum. Biz bundan sonra daha aktif biçimde yapılması gerekenlerin içinde olmak istiyoruz. Kaleiçi Denizli’mizin değeri, yaşamaya devam edecek. İnsanlarımız buraya geldiğinde mutlu olacak. Kaleiçine gelmeden alışveriş yapmayın, mutlaka buradaki malları görün, fiyatları görün sonra başka yerlere gidebilirsiniz. Kalite ve fiyatı gördüğünüzde tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacaksınız. Festivalimiz amacına uygun geçsin, başarılı geçsin diyorum.”

Kaleiçi Güzelleştirme Derneği Başkanı Soner Yıldız ise Denizli Belediyesi’nin kendilerine her konuda destek verdiğini belirterek “Alt yapı tamamen güzel, gece sabaha kadar ışıklandırmamız var. Çarşı 800 yıllık bir çarşıdır. AVM’lerden farkımız buraya gelen insanlar rahatlamış biçimde gidiyor. Daha doğal kendiliğinden oluşmuş bir çarşıdır. Kampanyayla ilgili çok değişik illerden alışveriş için insanlar geliyor. Kampanya ile ilgili çok yoğun bir katılım var” diye konuştu.