Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla,”Biberimizi Dünya’ya tanıtacağız. Yaşanan üzücü olaylardan dolayı festivalde gerçekleşecek konserleri iptal ettik. Onun yerine şehitlerimiz için mevlid okutacağız”dedi. Toplantı sonunda vatandaşlara prokotol tarafından biber dağıtıldı.

Büyükşehir Belediyesi önünde gerçekleştirilen festival tanıtım toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla ve Kale Kaymakam İhsan Ayrancı katıldı. 1 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirilecek festivale ilgili açıklama yapan Başkan Hayla,” Bu sene 21.’sini yapacak olduğumuz Kale Biber Festivali’miz ülkemizde yaşanan üzücü olaylardan dolayı bir gün olacak. İkinci gün yapacağımız konserleri iptal ettik. Konser yerine şehitlerimizin ruhuna lokma hayrı ve mevlüt okutacağız.Tüm halkımızı davet ediyorum.

Kale Biberi’nin özelliği, bitkisinin 60, meyvesinin 20 santimetreye kadar büyüyebilmesi. Ağırlığı 250 grama kadar ulaşabilen Kale biberi, 3 damarlı ve etli oluşuyla, saman sarısı ve açık yeşil rengiyle, tadıyla dünyada eşsiz bir biber.Sadece Akçay havzamızda yetişiyor”diye konuştu.Konserin iptali için büyük hasasiyet gösterdikleri için teşşekkür eden Büyükşehir Belediyesi Osman Zolan,”Kale biberi tüm Türkiye tarafından biliniyor.Kendine has güzelliği var.Başkanımıza bu değere sahip çıktığı için teşekkür ederim”dedi.