İZMİR (CİHAN)- Somali'de 11 ay önce korsanlar tarafından kaçırılan gemide esir alınan üç Türk'ün ailesi devletten yardım bekliyor. İkinci Kaptan Yakup Öztürk'ün eşi Füsun Öztürk, Somali'ye gidecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan, dönerken eşini de getirmesini istedi.
Eylül 2010'da "Frio Ventures" adlı Yunan şirketine ait gemi Hindistan'a giderken Somalili korsanlar tarafından kaçırıldı. 15 Gürcü mürettebatla birlikte Fuat Özçelik, Yakup Öztürk ve Mustafa Arıcıoğlu'nun da aralarında bulunduğu gemiyi kaçıran korsanlar, yüksek miktarda fidye karşılığında serbest bırakacaklarını söyledi. Şirketin fidye ödemeye yanaşmaması üzerine rehin alınan üç Türk denizciden son üç aydır haber alınamıyor. İkinci Kaptan Öztürk'ün eşi, önümüzdeki günlerde ailesiyle birlikte Somali'ye gidecek olan Başbakan Erdoğan'a seslenerek, "Ne olur, bizim sesimiz de duyulsun artık. 11 aydır eşimden ayrıyım. Ne yapar, nasıldır? Aç mıdır, susuz mudur bilmiyorum. Devlet büyüklerimiz hazır Somali'ye gidecek, bBizim canlarımızı da alıp gelsin." dedi.
Eşiyle telefon görüşmelerinde, fidye vermemeleri durumunda aç, susuz bıraktıklarını söylediğini aktaran Öztürk, şunları söyledi: "Fidye gelmezse öldüreceklerini söylemişler ve üç aydır haber alamıyoruz. Şirket yetkilileri neler yapıyor bilmiyoruz. Aralarında pazarlıklar oluyormuş. Fidyede indirime gitmediklerini öğrendik. Başbakanımız Erdoğan gidecekmiş, bizim ailemizi de gelirken getirsin. Bayram sabahı hayırlı bir haberle uyanmak istiyoruz. Hiçbir haber alamıyoruz." CİHAN