Muğla’nın Marmaris ilçesinde göğüs bölgesindeki şişlik nedeniyle veteriner kliniğine getirilen İspanyol Cocker cinsi bir köpeğin kaburgasından ameliyatla 13 santimetre uzunluğunda çöp şiş çubuğu çıkartıldı.
Edinilen bilgiye göre; Marmaris’te yaşayan Hasan Poyraz, 2,5 yaşındaki İspanyol Cocker cinsi köpeğinin sağ göğüs bölgesinde şişlik olduğunu fark edip kitle oluşumu şüphesiyle veteriner kliniğine götürdü. Veteriner hekim Behçet Düzgün köpeği muayene ettikten sonra kaburgadaki şişliğin nedenin araştırmak için köpeği ameliyata aldı. Göğüs kafesinin sağ tarafı ameliyatla açılan Cocker’ın kaburgasına saplanmış halde 13 santimetre uzunluğunda çöp şiş çubuğu çıkması ameliyat ekibini şaşkına çevirdi.. Köpeğin kaburgasına saplanan çubuğun şans eseri ciğerine batmadığı ve bu sayede hayatta kaldığı saptandı. Çubuk, yapılan başarılı bir operasyonla saplandığı yerden çıkartılırken, köpek sağlına kavuştu.
İspanyol Cocker’in sahibi Poyraz, köpeğinin kaburgasına saplanan çubuğu görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Ameliyatı gerçekleştiren veteriner hekim Behçet Düzgün, “ Meslek hayatımda ilk defa böyle bir vaka ile karşılaşıyorum. Köpek bize getirildiğinde sağ göğüs bölgesinde şişlik vardı ve acı çekiyordu. Ameliyatla açtığımız göğüs bölgesinde çöp şiş çubuğunu saplanmış halde görünce şaşırdık. Eğer ciğerine saplanmış olsaydı yaşamazdı” dedi.