FETÖ/PDY kapsamında Denizli’de gözaltına alınıp uçakla İstanbul’a götürülen işadamı Katrancı kısa sürede serbest bırakıldı. Katrancı yaptığı açıklamada, “Bilindiği gibi Türkiye genelinde kapsamlı olarak FETÖ/PDY soruşturmaları devam ediyor. Bu kapsamda ev tekstili ürünlerinde geçmişte kullandığımız bir desen için telif hakkini satın aldığımız ticari bir işlemden dolayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadem alınmak üzere İstanbul'a hareket ettim. İstanbul’da söz konusu işlemle ilgili olarak polise gerekli ifadeyi verdim. 44 yıllık geçmişe sahip olan şirketimizin her türlü ticari işlemlerini yasalara uygun bir şekilde gerçekleştirdiğini ve telif hakkı ödemesini de bu çerçevede yaptığını anlattım.” Dedi. 

Çizgi film karakteri ‘kayu’nun telif hakkını elinde bulunduran firma 15 Temmüz Darbe Girişimi sonrası FETÖ/PDY kapsamında soruşturulan bir şirket olduğunu ben de sonradan öğrendim. Kaldı ki bizim telif hakkını aldığımız 2010 yılında böyle bir durum söz konusu değildi.” Dedi. 

"MAALESEF CAİLLOU YÜZÜNDEN GÖZALTINA ALINDIM"

Gözaltına alınma nedeninin lisansı satın aldıkları firmanın FETÖ/PDY bağlantısı tespit edilmesi olduğunu vurgulayan Kantarcı,  "Telif hakkını elinde bulunduran şirketin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ/PDY kapsamında soruşturulan bir şirket olduğunu ben de sonradan öğrendim. Kaldı ki bizim telif hakkını aldığımız 2010 yılında böyle bir durum söz konusu değildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verdikten sonra savcılığa bile sevk edilmedim. Emniyetteki ifademin ardından savcının kararıyla serbest bırakıldım" dedi. 

"SÜTTEN AĞZIMIZ YANDI, YOĞURDU ÜFLEYEREK YİYECEĞİZ"

Zafer Katrancı, fabrika çalışanlarını uyardığına dikkati çekip, "Bundan sonra lisansları, etiketleri ya da yan ürünleri alırken kimin ne olduğunu bilmemiz zor. Bunları araştıracağız. Bundan sonra lisanslı ürünleri bırakın, ürünlerimizi sattığımız firmaları bile çok dikkatli inceleyeceğiz, ona göre hareket edeceğiz. Sütten ağzımız yandı, yoğurdu üfleyerek yiyeceğiz. Benim bu tür camialarla işim olmadığı için onlar tarafından da sevilmiyorum" dedi. 

Ayrıca Katrancı, Ozanteks Şirketler Gurubu'nun kendi markası olan Hobby'nin yanı sıra lisanslı olarak Transformers, Caillou, Barcelona, Benten ve Marwel kahramanlarının tekstil ürünleri üreten şirket olduğunu, İngiltere Prensesi Kate Middleton'ın Prens Edward ile düğününün davetiyelerini ürettiğini sözlerine ekledi.