YOZGAT (CİHAN)- İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) tarafından Yozgat’a yaptırılacak olan bir yüksek okul ve bir ilköğretim okulunun protokolü düzenlenen törenle imzalandı.
Valilik toplantı salonunda düzenlenen imza törenine, Yozgat Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, İMKB Başkan Yardımcısı Adalet Polat, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, İl Genel Sekreteri Muammer Yanık ve il genel meclis üyeleri katıldı.
Vali Necati Şentürk, imza töreninde yaptığı konuşmada Milli Eğitim Bakanlığı ve İMKB arasında imzalanan Eğitime Fiziksel Katkı Projesi kapsamında ek bir protokolün Yozgat Valiliği ve İMKB arasında imzalandığını söyledi.
    Vali Şentürk, "İMKB Başkan Yardımcısı Adalet Polat, İstanbul’da ilimizi gururla temsil eden bir hemşerimizdir. Kendisine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. İMKB Bozok Üniversitesi bünyesinde bir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Boğazlıyan ilçemize de 24 derslikli bir ilköğretim okulu yaptıracaktır. Yine Bozok Üniversitesi yerleşke planı içerisinde yer alan tıp fakültesine yakın bir alana yapılacak olan sağılık hizmetleri meslek yüksekokulu için de 4.5 milyon liralık bir meblağ ayrıldı."dedi.
Boğazlıyan’a yapılacak 24 derslikli ilköğretim okulu ile ilçenin okul ihtiyacının karşılanacağını ifade eden Şentürk, şöyle devam etti: "Boğazlıyan ilçemize yapılacak olan 24 derslikli ilköğretim okulu inşaatı içinde 3.5 milyon lira ayrılmıştır. Boğazlıyan ilçemizde özellikle TOKİ konutlarının bulunduğu alanda bir okul ihtiyacımız vardı. İnşallah bu okulumuz ihtiyacımızı gidereceğiz. Her iki okulun inşaatının teknik ve kontrolörlük hizmetlerini valiliğimiz yürütecektir. Bu işlemleri teknik ve kontrol hizmetlerini valiliğimiz yürütecektir. Her iki okulumuzun ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum."
    İMKB Başkan Yardımcısı Adalet Polat ise İMKB'nin eğitime büyük katkı sağladığını vurguladı.
    İMKB’nin yürüttüğü bu büyüklükte sosyal sorumluluk projesinin dünyada benzeri olmadığını savunan Polat, "Biz geçen yıl Yozgat’ta eğitimle ilgili olmak kaydıyla bir ihtiyaç tespiti konusunda bir çalışma yapmıştık. Bu çalışma doğrultusunda eksikliği hissedilen 2 okul tespit ettik. Bu okulların yapılması için çalışma başlattık ve bugün de protokolünü imzalıyoruz. Elbette önümüzdeki yıllarda da bir fırsat olması halinde benzer hizmetler sunulmaya çalışılacaktır. İki okulumuzun Yozgat’a hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." diye konuştu.
     Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar da üniversite olarak Yozgat ili ve çevresinde sağlık alanındaki hizmetler konusunda ciddi eksiklikler ve boşluklar olduğunu gözlemlediklerini belirtti.
    Rektör Uçar, "Bozok Üniversitesi olarak tıp fakültesi bağlamında bölgeye hizmet vermek üzere çalışma başlattık. Eğitim öğretim konusunda Hacettepe Üniversitesi ile işbirliği içerisindeyiz. Şehrimizde hastanemiz hizmetlere başlamıştır. Ancak generallimiz var sağlık ordumuz yok. Sağlık ordumuzun olması için sağlık hizmetleri yüksek okulumuzun açılması gerekiyor. Üniversitemiz kampüsünde, sağlık kampusu olarak adlandırdığımız bölgede ciddi bir yapılanma göremiyoruz. Bu bölgede inşaatı devam eden sağlık meslek yüksekokulu binası tamamlanmak üzere, bunun arkasında sağlık hizmetleri meslek yüksek okulunun çalışmasının başlaması bizi oldukça mutlu etmiştir." açıklamasında bulundu.

CİHAN