AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa’nın genel seçimler öncesinde seçmenlere ulaşmak için sal kullandığı Eşen Çayı, köprüsüne kavuşuyor. Eşen Çayı'nın iki yakasında bulunan Korubükü ile Demirler köylerini birbirine bağlayacak olan köprünün temeli törenle atıldı. 10 Nisan tarihinde KDV hariç 840 bin TL tutarla ihale edilen köprünün 93 iş gününde bitirilmesi planlanıyor. İki köyün ulaşımını 40 kilometre kadar kısaltmasının yanı sıra dünyaca ünlü Saklıkent Kanyonu'na 7 köyün ulaşımını kolaylaştıracak köprünün temel atma törenine AK Parti Milletvekili Ali Boğa, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, İl Genel Meclis üyeleri ve köylüler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Ekrem Çalık, köprünün köylüler için ne kadar ihtiyaç olduğunu bölgeye gelmeyenlerin anlayamayacağını kaydetti. İki köyün birbirleri ile akaryakıt bidonlarından yapılmış sallarla sağladığını anlatan Çalık, böyle bir eksiğin giderilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Temel atma töreni öncesinde son kez el yapımı sala binen ve Eşen Çayı'nı geçen Muğla Milletvekili Ali Boğa köprü yapım süreci hakkında bilgi verdi. Boğa, “Milletvekili adayı olduğumuz 2011 seçimlerinin haziran ayında buradan sal ile geçtik. O gün köprüyü yaptıracağımıza dair söz vermiştik. Köprünün yapımı için ‘sala binenler yaptırsın’ diyenleri de 1 Haziran’daki açılışımıza bekliyoruz.” dedi.

Demirler ve Korubükü köylüleri yıllardır bir kum ocağı firmasının yaptığı basit köprüden ulaşımını sağlıyordu. Bahse konu köprü bir müddet sonra yıkılınca köylüler bu sefer akaryakıt bidonlarından bir sal yaparak ulaşımlarını sağlamaya başladılar. 2011 genel seçimleri öncesinde milletvekili adayı sıfatıyla bu iki köyde seçmenle buluşan AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, bir köyden diğerine geçerken yöre halkı gibi sal üzerinden karşıya geçmişti.