Denizlili tatlı üreticileri, Ramazan ayının gelmesiyle özellikle iftardan sonra tatlı satışlarında artış olduğunu söylüyor.
Ramazan ayının gelmesinin ardından oruç tutan vatandaşlar özellikle iftardan sonra tatlıya büyük rağbet gösteriyor. Denizli’de özel olarak üretilen dondurmalı irmik helvası en fazla ilgi gören tatlı çeşitlerinin başında geliyor. Dondurmalı irmik helvasının üreticilerinden olan Hacı Şerif’in sahiplerinden Şerif Yunus Helvacı, keçi sütünden yapılan dondurmalı irmik helvasının özellikle iftardan sonra büyük ilgi gördüğünü söyledi. Günde 1 ton civarında helva yaptıklarını belirten Helvacı, ‘’Ramazan ayıyla birlikte tatlı tüketimi kesinlikle artıyor. Tabi bunda sıcakların da etkisi var. Gündüz saatlerinde tatlı tüketimi düşük oluyor. Ancak iftara yakın ve iftardan sonra vatandaşlar tatlı almaya başlıyor’’ diye konuştu.
Denizli’de özel olarak dondurmalı irmik helvası ürettiklerini ifade eden Helvacı, ‘’Keçi sütünden yaptığımız dondurma ile irmik helvasını aynı akse içinde karıştırıyoruz. Hem sıcak hem de soğuğu aynı kase içinde yemiş oluyor vatandaşlar. Lezzeti güzel oluyor. Dondurmalı irmik helvası hemen tüketilmesi gereken bir ürün olduğu için genelde iftardan sonra tüketiliyor’’ ifadelerini kullandı.
Mithat Helvacı ise eski Ramazan aylarında 1 tondan fazla irmik helvası yaptıklarını ifade ederek, ‘’Eskiden kışa denk geldiği için daha fazla tüketim oluyordu. Eskiden aynı şekilde tahin de çok satılırdı. Şimdi yaz aylarına denk geldiği için soğuk tatlılar tercih ediliyor. Dondurmalı irmik helvamız özellikle iftardan sonra büyük ilgi görüyor’’ dedi.